RSS

We gaan verder

05 jul

Gisteren ben ik met Quast en Ashmanti naar Liesbeth gegaan. In het weekend waren ze zó stil …. Jan vond het ook niet in orde. Punt was nl dat Dakotah toen ze insliep bijna 40 graden koorts had. Had ze dan toch iets onder de leden dat besmettelijk was? Ik kan wel zeggen “ze zijn in de rouw” maar ik wilde geen risico nemen. Bovendien was er uitslag van een bloedonderzoek. Nadat Dakotah haar verdoving kreeg (voordat ze de allerlaatste injektie kreeg) is er nog bloed afgenomen voor onderzoek. Daar heeft ze dus niks meer van mee gekregen.

Eerst hebben we de uitslag besproken. Dakotah bleek ook een flinke bloedarmoede te hebben, dus samen met die heel hoge koorts is het niet gek dat ze helemaal niks meer deed. Misschien is het meest waarschijnlijk dat de IBD overging in lymfoom. Ook mag droge FIP niet uitgesloten worden (titer 1:400 en nog wat kenmerken), maar ik maak me daar geen zorgen over. In ieder geval waren FIV en FelV negatief gelukkig. Ik voel rust over mijn beslissing om haar te laten gaan, had het misschien zelfs eerder moeten doen maar dat meiske was zo sterk en een vechtertje.

De katers zijn onderzocht: ze zijn gezond. Geen koorts, luchtwegen schoon, geen gevoeligheden in de buik etc. Het was nog een kunststukje om Quast te tempen, beweeglijk als hij is. We hebben hem in de mand gelaten, bovenkap er af, deken om hem heen gewikkeld en goed vasthouden en kroelen. Direkt daarna kreeg hij in de mand wat Sheba kip van me als beloning en dat ging er in als koek.

Conclusie: de katten zijn mogelijk in de rouw. Het is zo wie zo een grote verandering in hun leven, ze moeten een nieuwe balans zien te vinden want als drietal waren ze werkelijk fabuleus. We doen ons best, ze hebben al een paar keer samen op schoot gelegen.

Het heeft me toch goed gedaan om toch wat meer info te hebben over Dakotah, en nog na te praten met Liesbeth. Jan heeft zich in alle bochten gewrongen om ons zelf te brengen en weer op te halen, mijn rots in de branding.

Gisteren heeft Jan ook nog de urn van Dakotah opgehaald, en ’s avonds hebben Jacob en Eva de urn uit de tas gehaald en uitgepakt, en vervolgens in de kast gezet met een nep-bloemenkransje op het deksel. Vond Eva mooi: “ze is toch een meisje?” en toen kreeg Coco ook maar een versiering op haar dekseltje. Daarna was het tijd om even met de katers te spelen en is het volgens mij nu wel goed afgesloten voor de kids. Het leven gaat door ….. als ik dat schrijf denk ik “maar ik wil eigenlijk terug naar hoe het was”…..

 
4 reacties

Geplaatst door op juli 5, 2016 in Afscheid & rouw, Dakotah, Gezondheid katten, Jacob-Eva

 

4 Reacties op “We gaan verder

 1. Maddy

  juli 5, 2016 at 6:15 pm

  Fijn te weten dat de katers gezond zijn! Je had het er nu echt niet bij kunnen hebben dat ze ook ziek zouden zijn als jezelf volop in de rouw bent.
  Je Intuïtie betreffende Dakotah was toch juist en heb je rust gekregen over je moeilijke beslissing.

  Het leven gaat idd door, maar wat zou je graag de tijd terug hebben willen draaien, want het gemis van Dakotah moet enorm zijn.

   
 2. Pauline

  juli 6, 2016 at 11:05 am

  Lieve Marga, lees net van Dakotah, wat erg. Heel veel sterkte gewenst. Ook al laat ik niet zoveel meer van me horen, ik ben je niet vergeten en ik lees nog regelmatig je blog. Groetjes, Pauline.

   
  • margali

   juli 6, 2016 at 2:36 pm

   Dank je wel Pauline. wat lief dat je reageert.
   Jij en ik vergeten elkaar niet. Onze levens gaan door, maar we hebben een plekje in elkaars hart.

    
 3. Yvonne den Boer

  juli 8, 2016 at 10:02 am

  Het leven gaat inderdaad door,maar het gemis zal altijd blijven,en al willen we het weer als “toen”,het gaat niet meer,verdrietig genoeg!

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: