RSS

In twee maanden tijd …

17 apr

… is de hele wereld totaal veranderd. Ik ben door allerlei fasen heen gegaan, net als de meeste mensen: in het begin leefde ik op pure adrenaline, daarna volgden acceptatie, berusting …. Er wordt al genoeg gezegd, mijn “2 cents” doen er niks toe. Ik leef mee met ieder die het moeilijk heeft, die ziek is, die volkomen in de knel zit, die angst heeft. Het enige dat ik kan doen is proberen mezelf te redden, in conditie te blijven, te leven in het hier en nu, en als het mogelijk is iets bij te dragen, hoe klein ook.

Ik train iedere dag op video’s die ik van mijn gym heb gekregen. Eerst vonden de katten dat leuk en deden ze mee door op me te springen als ik liggend op de mat een bruggetje moest maken. Of in m’n tenen te bijten. Nu zijn ze het gewend en gaan naar bed. Er is verder eigenlijk weinig veranderd aan m’n leven: boodschappen doe ik nu 1x per week, en verder zit ik gewoon thuis net als vroeger. Het verschil is dat je nu de vrijheid niet hebt om zo maar “effe” de deur uit te gaan. En dat is absoluut niet iets waar ik over klaag, integendeel. Op die manier “help” ik de mensen die voor de zieke mensen zorgen.

Ik heb hier gewoon maar wat foto’s bij elkaar gezocht, niks bijzonders, maar tegelijk altijd weer kostbaar. Ik ben een gelukkig mens dat ik deze katten bij me heb. Hoewel ….. Sunny de sloper kan ik af en toe achter het behang plakken. Gaten in de vitrage, bovenop het heel dunne randje van de tv gaan zitten …. Maar goed, met ons allemaal gaat het goed, ik hoop van harte dat dit ook geldt voor jullie meelezers. Stay safe, stay healthy!

 
9 reacties

Geplaatst door op april 17, 2020 in Buitenwereld, Katten, Sunny

 

Tags:

9 Reacties op “In twee maanden tijd …

 1. purceyyvonne

  april 30, 2020 at 9:10 am

  Inderdaad,ieders leven is totaal veranderd,en al zit je binnen en zat je dat anders ook vaak,toch is er veel anders en minder leuk,gewoon omdat veel dingen niet kúnnen nu.
  Heerlijk om dan die drie gezelligerds om je heen te hebben hé,ik heb er maar één,maar zou hem voor geen goud willen missen,en schijnbaar hij ons ook niet,want na die één keer per week boodschappen (en soms nog wel eens voor iets anders hoor) zit hij al te miauwen achter de voordeur als hij ons in de gang hoort lopen.Hij vind het supergezellig. Ik zie een foto van jou,ha ha ook een heel grijs koppie,net als ik,staat je goed hoor,en lekker makkelijk hé!

   
  • margali

   april 30, 2020 at 2:16 pm

   Ik ben veel minder aktief dan jullie 😉 helaas is m’n fiets al zeker 3 maanden slecht bereikbaar omdat de hele straat opgebroken is en ik eerst een heel eind moet lopen. Maar gelukkig nu nog 2 weken (als alles meezit) en dan kan ik weer gewoon de straat oversteken om bij m’n fiets te komen. En ik train echt iedere dag een heel programma, inclusief 20 minuten op deze fiets die ik heb: https://margali.wordpress.com/2018/01/26/bewegen/ Mijn katten vonden dat in het begin heel spannend, die yogamat op de vloer en ik maar rare bewegingen maken … maar ze hebben het nu wel bekeken en gaan lekker op m’n bed slapen. Purcey raakt gewend en verwend doordat jullie nu steeds thuis zijn 😉 die lockdown zul je voor hem extra geleidelijk moeten afbouwen haha …
   En ja, ik had op de laatste dag voordat de kappers dicht moesten m’n haar nog snel laten knippen. Tegenwoordig kleur ik niet meer, en doe ik het superkort, lekker makkelijk 😉
   Geef Purcey een knuffel! en groetjes thuis!

    
 2. purceyyvonne

  april 30, 2020 at 5:58 pm

  Ik had mijn haar al helemaal uit laten groeien,dat bevalt prima,maar ik moest juist nodig naar de kapper toen het niet meer mocht,dus ik loop voor schut voor mijn doen,dat korte staat jou leuk,lekker vlot! Jammer dat je nu ook niet bij je fiets kan zeg,dat zal je zeker missen,maar die fiets in huis is wel een supermooi ding,dan kan je toch wat aan je conditie doen hé,maar er even uit is fijner! Ja,Purcey is verwend,we hebben er nu maar één, jarenlang had ik er 5,maar deze ene vraagt even zoveel aandacht hoor! Knuffel en groetjes gegeven hoor,deel jij ook maar knuffels van mij uit!

   
  • margali

   mei 1, 2020 at 6:32 am

   Ik heb m’n fiets nodig om naar de supermarkt te gaan … helaas met dit nattere weer lijken ze niet te werken dus zal het wel langer gaan duren. Tja, het is ook voor die kerels niet niks … en de 3 heren hier zeggen dank voor de knuffels 😀

    
 3. Mieke

  juni 5, 2020 at 10:12 pm

  Hallo Marga,
  Het lukt mij nooit om een reactie te plaatsen, maar ik heb een trucje bedacht en misschien lukt het dan wel.
  Leuke serie foto’s en fijn dat het ondanks deze rare tijd het goed met je gaat. Als het goed is kun je weer met de fiets op pad gaan, al is het maar voor een boodschap.
  Ik heb mij deze weken bezig gehouden met het verzinnen van online workshops en een digitale show&tell voor de leden van de Lakenquilters, doe ik niet alleen hoor, maar met z’n 2-en komen we een heel eind. En verder ben ik rustig een “paar” quilts aan het afmaken. Verder houd ik mij “als kwetsbare” goed aan de regels.
  Marga, heel veel knuffels voor het poezenvolk en lieve groeten voor jou.
  Mieke

   
 4. margali

  juni 5, 2020 at 10:25 pm

  Het is gelukt Mieke. Ik moest alleen even goedkeuren omdat je voor het eerst op deze manier reageert. Volgende keer moet het vanzelf gaan 😁
  Fijn te horen dat je lekker bezig bent en het beste ervan maakt. En vooral dat je gezond bent. Ik ben ook voorzichtig hoor. Maar voel het niet als iets stressigs, meer als een andere manier van leven maar toch ook weer niet zo heel veel anders dan vroeger….. haha …
  Veel liefs en knuffels van de katjes 😺

   
 5. maddywendy

  april 25, 2021 at 1:16 pm

  Ooit las ik regelmatig en kreeg ik bericht van een nieuwe blog, met de nieuwe pc moet dat verandert zijn, maar nu heb ik je weer gevonden! Wist geen wachtwoord meer, dus moest nieuw account aanmaken, hopelijk gaat dat goed…
  Fijn te lezen dat het best wel goed gaat met jou en je 3 mannen, ook al wordt er af en toe wel wat vernield door 1 van hen.
  Ik ga binnenkort eens de schade inhalen en alle blogs lezen van je, want die zijn altijd de moeite waard.
  Hopelijk kun je gauw weer gaan fietsen! Pas goed op jezelf!

   
  • margali

   april 25, 2021 at 1:27 pm

   Hi Maddy, realiseer je je dat deze post van mij van ruim een jaar geleden is? Ik ben sindsdien stil gebleven vandaar dat je ook geen berichtjes kreeg 😉 Sorry dat je weer opnieuw moest registreren …..
   Nog steeds weet ik niet of ik de draad weer oppak.

    
   • maddywendy

    april 25, 2021 at 5:51 pm

    Haha, nee, dus, ik zag 17 april staan en had niet verder gekeken naar een jaartal 🙂
    Vandaar dus dat ik geen berichtjes meer ontving.
    Gewoon zelf kijken of het goed voelt voor jou om weer een nieuwe blog neer te zetten..

     

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: