RSS

Joris

30 mei 1995 – 17 dec 2010

Joris was liever lui dan moe. De hele dag lag hij mooi te zijn.  Maar áls hij het op z’n heupen kreeg dan was het huis te klein en brulde hij als een leeuw. Mensen schrokken vaak van hem. Meestal was zus Coco het doelwit want die liet zich lekker opjagen. Ben daarentegen – stukken groter dan Joris –  ging er lachend bij liggen, strekte 1 ellenlange poot uit om Joris op afstand te houden en kneep z’n ogen dicht: “wat ik niet zie bestaat ook niet”. Joris was voor mij een knuffelbeertje, lag altijd heerlijk op schoot samen met Ben (samen 14 kilo!) en was dan oh zo lief.

Al snel na aankomst bleek dat Joris blaasproblemen had, dus m’n nachtmerrie begon opnieuw. Ditmaal wist ik meer, en begon me in het onderwerp te verdiepen. Na 2 jaar was hij onder controle:  hij bleek heel gevoelig op voer te reageren, maakte afwisselend struviet en oxalaat, en soms zag je allebei tegelijk. Hij werd stabiel op de RC Urinary S/O, in die tijd het enige dieet voor hem. Sindsdien zijn er enorm veel ontwikkelingen op dieetvoer-gebied geweest maar toen was er weinig keus.

Toen Joris 12 was kreeg hij diabetes en moest ik 2x per dag insuline spuiten. Mijn dagroutine werd helemaal hierbij aangepast want je moet netjes op tijd met 12 uur tussenpauze spuiten. Zelf testen deed ik niet. Ik had al zoveel te stellen met de ziekte van Ben. Joris was gelukkig een redelijk makkelijke en stabiele diabetesklant. Als hij in een hypo zat merkte je niks aan hem, dus dat was oppassen. Hij kreeg erg last van artrose in z’n achterlijf, werd een heel oud mannetje. Op de foto’s en video’s kun je dat goed zien.

Joris video’s:
Joris laatste maanden
Fly Joris Fly

Joris op m’n weblog:

Katten ziek, ik bang
Dag m’n lieve Joris

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: