RSS

Poeki

1979 – 1997

Poeki was m’n favoriet uit het nest, een heel zwarte kater met een paar witte borsthaartjes. Zo ontzettend lief en zacht van karakter, aanhankelijk en knuffelig. Hij kreeg soms behoorlijk op z’n donder van Tijger maar trok zich er weinig van aan. Toen z’n broertje overleed was Poekeman ontroostbaar, en bleef dagen mauwen in de gang. Na een paar weken heb ik via Stichting Dieren onder Dak een nieuw vriendinnetje voor hem gevonden. Dinky was ook pikzwart met wat witte borsthaartjes, een soort mini-Poeki. Haar karakter was heel anders, maar ze konden het prima met elkaar vinden.

Helaas kreeg ik opnieuw zorgen: Poeki kreeg na de dood van Tijger ook blaasproblemen, maar gelukkig was ik er nu snel bij. Er werd toen – in 1981 – standaard antibiotica gegeven en verder niks. Korte tijd later kreeg ook Dinky een blaasontsteking, en toen hád ik het niet meer. Wat deed ik fout?  Ik ging weg bij m’n dierenarts die me niet verder leek te kunnen helpen, en ging naar een andere praktijk. Dr. Osinga heeft lang met me gepraat, en vertelde dat hij een dieetvoer uit de USA importeerde. Hij zag daar goede resultaten van, en zo werden Poeki en Dinky de 10e en 11e kat uit de praktijk die op Hill’s c/d gezet werden.

Dankzij dat dieet hadden de katjes 12 jaar lang geen problemen meer. Ik was m’n dierenarts zo dankbaar. M’n katten waren m’n troost toen ik na het verbreken van m’n relatie zelfstandig ging wonen. Ik nam niks mee behalve kleren, boeken én de katten. We gingen verder met z’n drietjes. Poeki kreeg nierproblemen toen hij 14 was, leek het eerst niet te gaan redden maar dankzij nierdieet en wat medicatie is hij bijna 18 geworden. Voor het eerst moest ik ook leren afscheid te nemen van een kat, leerde ik de twijfel kennen, de hartverscheurende beslissing nemen om een kat z’n rust te geven.

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: