RSS

Coco

15 mei 1995 – 6 juni 2012

Toen Poeki en Dinky zo snel na elkaar stierven liep ik 5 weken lang als een zombie door het huis. Een huis zonder ziel. Ik zag een advertentie in de krant: “Onderdak gezocht wegens allergie van kind: 2 Maine Coons van 2 jaar:  kater Bongo en poesje Coco”. Ik belde en  een paar uur later waren ze hier. Allebei onmiddellijk thuis,  ontspannen en languit op de eettafel uitgestrekt, speels met een poot naar mij reikend als ik langs die tafel liep. Ik wist niet wat me gebeurde. De naam Bongo vond ik niks,  deed me aan een aapje denken,  en zo werd het Joris en Coco. Een jaar later kwam Ben, 8 maanden oud, ook bij ons wonen en had ik een drietal.

Joris en Coco waren halfbroer en -zus: hun moeders waren Maine Coon zusjes en ze hadden allebei dezelfde vader: een Pers. Het heeft  een jaar geduurd voordat ik eindelijk “eigen” was met deze katjes want Poeki en Dinky kon ik maar met moeite los laten.
Coco was een mooi, fel en pittig dametje, maar oh zo lief als ze geknuffeld wilde worden. Ze zat nooit op schoot (misschien 1 keer per jaar), en ze lag gewoonlijk bovenin haar klimboom om de 2 katers (en mij) goed in de gaten te houden. Al snel na aankomst bleek dat zowel Joris als Coco gezondheidsproblemen hadden (de vorige eigenaar had wijselijk niks gezegd). Coco heeft lange tijd vreselijke diarree gehad, vaak met flink wat bloed erbij. Kreunend van de krampen zat ze dan op de bak, nooit deed ze het buiten de bak. Uiteindelijk hebben we na lang zoeken en proberen een correct dieetvoer voor haar gevonden en daar heeft ze het tot haar dood prima op gedaan.

Coco is altijd stilletjes haar gang gegaan. Mijn aandacht en zorg gingen vooral naar Ben en Joris. Haar laatste anderhalf jaar heeft ze dat ruimschoots ingehaald: ze was alleen met mij en vond dat heerlijk. Inmiddels was ze nierpatient geworden en had FORL. Met zo weinig mogelijk kunstgrepen is ze toch nog 17 jaar oud geworden. Ze is nog steeds dagelijks meerdere keren in beeld door de video over spuitvoeren die ik maakte met haar als hoofdrolspeelster.
Toen Coco overleed kwam daarmee een eind aan m’n drietal.

Coco’s video’s:
Spuitvoeren van Coco
Coco op de bank
Coco en het knuffelkussentje

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: