RSS

Sunny


Sunny is op 15 augustus 2016 geboren bij Stichting  Katimo. Na 3 weken ging hij met mama-poes en 3 zusjes naar een gastgezin. Na het overlijden van Dakotah zat ik hier met 2 depressieve katers, ik kan het niet anders noemen. Ze zochten eerst overal naar haar, later bleven ze gewoon vooral liggen en deden niks. Na 2 maanden besloot ik dat het zo niet ging …. voor mij was het lekker rustig maar vooral voor speelse Quast was dit niet goed. Ik zag op de site van Katimo een foto van ene Garfield,  ongeveer 11 weken oud.

Ik heb nooit kittens gewild, maar de kans dat een nieuwe volwassen kat  problemen zou geven  leek me groter en dus besloot ik om hem in huis te nemen. Vooral in de hoop dat Quast een leuk speelkameraadje aan hem zou hebben. Ik noemde hem Sunny (met dank aan Dirk die ook de naam Quast had bedacht) en  zodra Sunny hier binnenkwam bleek hij voor de duvel niet bang. Ik had een kleine pitbull in huis: stoeipartijen met Ashmanti die gewoon maar bovenop hem ging liggen als hij Sunny niet meer de baas kon. Quast had er meer moeite mee: ook rood, ook speels en aktief … hij voelde de concurrentie al aankomen want tot op de dag van vandaag (mei 2018) hebben ze het af en toe met elkaar aan de stok.

Toch is het denk ik een goede beslissing geweest: Sunny is een hyperaktieve maar oh zo lieve kater die het goed kan vinden met papa Ashmanti en toch best plezier heeft (meestal) met Quast. Hij kwam het eerste jaar tekort: ik was niet fit en heb nooit zo met katten gespeeld …. dat moesten ze zelf maar regelen vond ik. Maar een kitten heeft meer nodig. Een kattengedragsdeskundige heeft me gecorrigeerd want het leeftijdsverschil met de andere katten was toch best wel groot. Alles in huis was perfekt aan speelgelegenheid, maar ik moest zelf ook aan de bak. En dat scheelde inderdaad. Quast en Ashmanti kregen wat meer rust. De ergste wilde haren zijn er nu af, hij is een echte knuffel/schootkater, eigenlijk alles wat je van een jonge kater zou willen zien …. alleen soms een beetje teveel hah!

Sunny’s video’s:

Ashmanti en Sunny, Round 1
Knokpartijtje tussen Sunny en Quast
Sunny op jacht
Wasbeurt en dan stoeien
Raggen in de klimboom

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: