RSS

Tijger

1979 – 1981

Tijger en Poeki waren m’n allereerste katten.  Toen ik bij een vriendin een nestje pasgeboren kittens zag was ik verkocht. Ik kon niet weten dat daarmee m’n lot bezegeld was.

Tijger was eindeloos lief. Hij bleek ook behoorlijk dominant, en was die arme Poeki meestal de baas. Hij kon ook erg dwingend zijn:  als hij wilde spelen trok hij rustig de bierviltjes onder je glas vandaan. Een keer heeft hij zelfs een enorme plas gedaan bovenop  m’n ochtendjas die op een stoel lag terwijl hij me strak aankeek: hij eiste eten! Het was de enige keer dat hij “wild plaste”. Oh wat moest ik nog veel leren.

In 1981 kreeg Tijger plotseling een blaasgruisverstopping en kort daarna een penisamputatie. Hij overleed 10 dagen later aan nierfalen. Jarenlang heb ik mezelf verwijten gemaakt dat ik niets in de gaten had en had ik panische angst om naar een dierenarts te moeten. Het was ook het begin van een leven met katten die een extra verzorging nodig hadden, want ook Poeki en z’n nieuwe vriendinnetje Dinky bleken blaasproblemen te hebben. Alle katten die ik daarna kreeg vonden hun weg naar mij met gezondheidsproblemen. Gek genoeg heb ik nog nooit een onzindelijke kat gehad.

Om een dikke streep te zetten onder mijn schuldgevoel en verdriet over Tijger heb ik in 2002 een website gemaakt over katten met blaasproblemen, en die opgedragen aan hem. Later toen ik Ben kreeg volgde er een gedeelte over nierproblemen.  Tijger heeft maar kort geleefd, maar dat leven had grote gevolgen.

 

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: