RSS

Voetbal en balans!

15 jun

Jacob en Eva waren weer van de partij: Nederland voetbalde tegen Kameroen. Ik had 3-1 voorspeld en dat kwam uiteindelijk uit maar oh wat was het spannend. Sunny had zich verstopt, Ashmanti en Quast vertrokken geen spier bij al dat gejoel en geschreeuw van ons. We zijn allemaal uitgeput nu.

Grote trekpleister tijdens het voetballen – kinderen kunnen slecht stil zitten – was een Balance Board dat ik vanochtend had aangeschaft. Eergisteren ben ik namelijk keihard gevallen: ik liep in het trappenhuis de laatste trap af om een postpakketje te halen en omdat ik moe was, én het donker was, én ik gehaast was omdat ik de postbode nog snel wilde terugroepen, miste ik de laatste trede, stortte met een boog vooruit, wist me in m’n val 180 graden om te draaien zodat ik niet met m’n gezicht tegen de buitendeur aan zou knallen …. en kwam met een keiharde dreun op m’n rug terecht en met m’n achterhoofd tegen de buitendeur. Ik zag sterretjes. Uiteindelijk is m’n hele lijf ongeschonden behalve m’n achterhoofd. Ik vermoed misschien een lichte hersenschudding en misschien een haarscheurtje in m’n schedel want ik heb geen bult maar één plekje doet heel scherp pijn. Allebei moet vanzelf herstellen (weet ik uit ervaring) dus behalve rustig aan doen en in de gaten houden is er niks aan te doen. Als ik nou over een week nog koppijn heb zal ik wel naar de dokter gaan maar ik denk dat het wel losloopt. Maar vandaar dat Balance Board, om me nog meer te trainen in balans. En voor de kids leuk speelgoed om even de spanning af te reageren.

 
3 reacties

Geplaatst door op juni 15, 2019 in Jacob-Eva

 

3 Reacties op “Voetbal en balans!

 1. Maddy

  juni 16, 2019 at 8:15 am

  Oei, een aardige smakker heb je dus gemaakt. Goed om even rustig aan te doen en jezelf goed in de gaten te houden.
  Gezellig dat Jacob en Eva dan voetballen komen kijken bij je!

   
 2. Yvonne den Boer

  juli 10, 2019 at 4:31 pm

  Jeetje,ik lees het nu,wát een val heb je gemaakt,maar wat goed dat je de tegenwoordigheid van geest had om te zorgen dat je niet met je gezicht tegen de deur zou komen,maar hoe is het nu met je?En die ballancebal,wat een goed idee,helpt het al?Wel wat voor mij ook zeg!

   
 3. margali

  juli 10, 2019 at 5:07 pm

  Nou die draai die ik al vallend maakt was puur een reflex hoor. Het enige dat ik me herinner is dat ik wist dat ik niet met m’n gezicht tegen die deur moest knallen. Jacob z’n fiets stond er ook nog dus hoe ik het gedaan heb weet ik echt niet meer. Na 5 dagen begonnen de hoofdpijn en pijn in m’n lijf minder te worden, maar toen ik massage-therapie kreeg kwam alsnog pas echt de pijn en m’n gevoel los. Ik had na de val maar 1 gedachte: gewoon doorgaan, niet bang worden (want die eerste nacht alleen was angstig, bang voor hersenbloeding). Na de massage moest ik er dus nog een keer doorheen maar daarna was het ook echt weg uit m’n lijf. Dat balance board heb ik bij de Action gekocht voor 7 euro meen ik. Is echt prima om dagelijks even mee te oefenen. Ik doe er geen gekke dingen op hoor, de kids staan er met 1 been op of springen er op …. 😀

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: