RSS

Een warme groet!

25 jun

De katten houden zich prima in deze warmte. Alle ramen zijn behangen met radiatorfolie of hebben een 3-dubbele laag van een groot laken, vitrage en warmtewerende overgordijnen. In elke kamer staat een ventilator waar vooral Ashmanti gebruik van maakt. Ze krijgen extra vocht over hun natvoer, allemaal krijgen ze Iso-Gel daar doorheen, en Ashmanti ook nog eens een klein theelepeltje Lactulose. Tot nu toe hebben ze geen constipatieprobleem. Van de vorige warme periode heb ik geleerd dat ik bijtijds lactulose extra moet geven want toen zat Ashmanti behoorlijk verstopt. Nu gaat het prima. Voor ieder die het nodig heeft: sterkte met de warmte.

 
4 reacties

Geplaatst door op juni 25, 2019 in Gezondheid katten, Katten

 

4 Reacties op “Een warme groet!

 1. Maddy

  juni 26, 2019 at 7:49 am

  Vorig jaar hadden we een heel hete zomer en daardoor kun je nu de maatregelen nemen die nodig zijn voor jou en de katten. Ik hoop alleen dat het niet weer zo’n lange, hete zomer zal gaan worden….

   
  • margali

   juni 26, 2019 at 9:12 am

   Dat hoop ik ook Maddy. Ik hou erg van warmte, maar voor de katten is het minder fijn. Ik hoop dat hete bij jou goed gaat met de katten.

    
   • Maddy

    juni 26, 2019 at 12:53 pm

    Op zich gaat het wel goed met de katten met de hitte, we houden alles dicht dan, ventilators aan als we thuis zijn, maar ik merk dat Wendy zich weer terug trekt in de doos onder de tafel en toen ik vanmorgen haar bloedsuikers ging meten, bleek ze een bloedsuikerwaarde van 19,1 te hebben. Dus het huis aan het afkoelen, extra vocht bij het kh-arme eten en hopen dat het weer gaat zakken….

     
 2. margali

  juni 26, 2019 at 1:07 pm

  Oei Dat is hoog. Dit weer is zo afschuwelijk voor kwetsbare katjes, en zeker voor diabeetjes. Ik herinner me hoe het was met Joris. Die schoot ook de hoogte in met erge warmte. Herstelde gelukkig daarna wel weer. Ik duim dat Wendy zich goed houdt Maddy.

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: