RSS

Drie katten en een muisje

07 dec

Donderdagochtend kregen de katten heel relaxed hun ontbijtje. Daarna ging ik even m’n internet-rondje doen, en toen moest er gekamd worden. Ik zag de katten een beetje rommelen bij de gordijnen in de achterkamer, ik nam Quast mee naar de keuken, maar toen we klaar waren voor Ashmanti hing er een héél andere sfeer. Sunny en Ashmanti fanatiek onder de grote buffetkast turend, heen en weer lopend …. ik dacht dat Sun weer eens een dikke vlieg zat op te jagen. Het verplaatste zich naar de hal, maar even later schrok ik me wezenloos toen ik een deur opzij deed: help!! een muis. Voor het eerst in 20 jaar denk ik. Floep hij was weg voor ik het wist, 3 katten stuiterend erachteraan. Ik heb snel m’n slaapkamer en de keuken dicht gedaan, en inmiddels was de 3e wereldoorlog hier uitgebroken. Drie katten over elkaar heen buitelend door de voorkamer, en uiteindelijk achter/onder de tv-kast bleef die muis zitten. Ik ben tegenwoordig niet snel genoeg om iets te doen, dus ik heb m’n sportkleren aan getrokken en ben naar de gym gegaan. Deur dicht …. ,jullie zoeken het maar uit. Op de terugweg bij de dierenwinkel een muizenverjager gekocht die met ultrasone en elektromagnetische signalen werkt …. of het echt iets doet weet ik niet maar gif of vallen zijn geen optie hier.

Thuisgekomen was alles in rust. Geen muizelijk, dus ik dacht “die is ontsnapt”…. Uurtje later nog lekker op de bank zitten skypen met m’n vriendin, en daarna zou ik de keuken ingaan toen er opnieuw heibel was. Met een theedoek in de hand tilde ik het dikke kussen van Ashmanti op en jawel ….. ppprrtt weg was-ie. Vanachter een lamp zat hij me aan te kijken: een heel schattig klein muisje. Ach arm beestje …. vervolgens nam hij weer een spurt. Ik kon de schuifdeuren dichtdoen vlak voor de beteuterde neuzen van Quast en Ashmanti en samen met Sunny heb ik het muisje richting balkon gedreven. Het duurde even maar uiteindelijk snapte hij dat hij door die deuren naar buiten kon. Sun in z’n lurven gegrepen, deuren dicht, en muisje was gered. Sun mocht van mij niet naar buiten tot de volgende dag en toen was muisje inmiddels weg. Goddank.

 
16 reacties

Geplaatst door op december 7, 2019 in Buitenwereld, Sunny

 

16 Reacties op “Drie katten en een muisje

 1. dbo926349

  december 7, 2019 at 4:02 pm

  Ik weet het niet… zo’n ultrasone muizenverjager. Kunnen de katten het ook horen? Lijkt me heel vervelend voor ze. Hoewel katten zich heel goed kunnen afsluiten voor geluiden die niet interessant zijn. Ik heb maar één keer klachten gehad, Ragdoll poesje Daphne kon Jean Michel Jarre absoluut niet verdragen. Luid mauwend ging ze tegen me op staan met het verzoek het uit te zetten. De rest, van Sisters Of Mercy tot en met Sarah Brightman was geen probleem maar die geluiden die overal vandaan lijken te komen…..

   
  • Ella

   december 7, 2019 at 8:45 pm

   Even een kleine aantekening bij dit verhaal. Het schijnt (uit meerdere onderzoeken gebleken) , dat katten een zeer scherp gehoor hebben. Zij horen geluiden, hoe zwak ook, die wij als mensen niet horen. Zelfs de zwakste signalen komen bij hun binnen. Alles gebaseerd op het jacht instinct, waar je dit nodig hebt om te overleven. Het is jammer dat katten niet getraind kunnen worden, als speurhonden, (ook reuk is sterk ontwikkeld) was dat
   wel zo, dan zouden wij veel aan ze hebben, en op die manier kunnen inzetten. Hun gehoor is dusdanig ontwikkelt, dat zij precies horen waar de muis, of een andere prooi zich ophoudt. Prachtig stukje natuur.

    
   • margali

    december 7, 2019 at 8:54 pm

    Vandaar dat ze soms ook als een demente kat bovenin de hoogste klimboom gaan staan om naar het plafond te staren ….. 😀 . Ik hoor niks, zij des te meer

     
  • margali

   december 9, 2019 at 12:20 pm

   J.M.Jarre moest ik even opzoeken en toen wist ik het weer….. tja dat kan ik me van Daphne best voorstellen. Wat een schatje dat ze zo reageerde ….

    
 2. margali

  december 7, 2019 at 4:11 pm

  Daar heb ik inderdaad naar gekeken, volgens de handleiding hebben katten daar geen last van. Ook de dierenarts gebeld: geen negatieve berichten daar. Toen dat ding in een contactdoos gestoken achter/onder de bank in de voorkamer terwijl de katten buiten waren. Q en A regeerden nergens op toen ze in de voorkamer kwamen, Sunny daarentegen wel duidelijk. Liep heeeeel alert in een halve cirkel rond de bank, dus die moet het gehoord hebben. Maar na een minuutje was het over en deed hij normaal. Nu hangt die stekker op 1 m. hoogte naast m’n beeldscherm in de poezenkamer en is het gedrag van de katten volkomen normaal terwijl ze daar toch eten krijgen en op de bak gaan. Ook m’n apparatuur heeft nergens last van zo te zien. Misschien m’n vaste telefoon als Jan belt 😀

   
  • dbo926349

   december 7, 2019 at 4:30 pm

   Ik denk dat 3 katten beter beter werkt tegen muizen dan zo’n pieptoontje dat alleen Sunny kan horen 😜

    
 3. margali

  december 7, 2019 at 4:49 pm

  Internet is gevuld met negatieve ” het werkt niet” berichten. Maar als ik ondanks 3 katten een muis binnenkrijg is dat een veeg teken. De muizenplaag in Amsterdam wordt steeds groter, mijn bovenburen hebben allerlei maatregelen genomen en voeren een niet aflatende strijd, maar ja …. die hebben geen katten en krijgen de mijne ook niet te leen haha. Jacob heeft het herhaaldelijk gevraagd maar het mag niet van mij. En de muizen die door mijn katten wegblijven gaan dus allemaal naar boven of beneden, of opzij …. als je kijkt in de ruimte tussen plafond en vloer daarboven dan kun je zo kijken naar de naastliggende panden …. het loopt allemaal door……hopeloos.

   
 4. margali

  december 7, 2019 at 4:52 pm

  Trouwens: katten horen dat pieptoontje niet te horen, maar ik weet allang dat Sun supergevoelig is. Weet je nog dat hij per ongeluk 2 ontwormingspillen binnenkreeg ipv 1? Volgens de Spoedkliniek en het door hun geraadpleegde Vergiftigingscentrum zat hij ruim binnen de veiligheidsmarge. Maar hij was urenlang volkomen van de kaart en een dronken lor …..

   
  • dbo926349

   december 7, 2019 at 6:08 pm

   Je kan niet weten wat een kat hoort. Je kan hooguit meten waar hij op reageert, En ook ik denk dat het de muizen niet tegen houdt, Als de katten door hebben waar het muisje vandaan komt “vertellen” ze het je.
   Het doet me denken aan mijn Hoog Catharijne muisje, Er wonen, volgens een bestrijder die ik ooit sprak, meer muizen in HC dan mensen in de provincie Utrecht, Op een dag kwamen er een paar dames van de klantenservice bij mij met een muisje dat ze hadden gevangen in een prullenbak. “zullen mijn katjes leuk vinden!”. Uiteraard heb ik beloofd goed voor het beestje te zorgen. Maar normaal gesproken laten de muisjes zich zelden zien. Ook dat muisje had waarschijnlijk al wat roze snoepjes gegeten…
   Binnen een half uur ging het helemaal door het lint. Piesen, poepen, rondjes rennen. Ik heb hem/haar van het lijden verlost……

    
 5. margali

  december 7, 2019 at 6:22 pm

  Ik probeer te voorkomen dat ze me laten zien dat er een indringer is …. die muis gaf de katten naast even echt een roofdier te mogen zijn ook best wel veel stress….. de rest van de dag en nacht waren ze knockout. En mijn angst is ook dat ze gaan knagen als ze zo’n muis vangen. Opeten zal niet, maar toch krijgen ze dan misschien gif binnen? Hoe je het keert of draait: overal zitten nadelen aan. En Sun’s gedrag is volkomen normaal (dwz hyper op z’n tijd maar ook hij wordt iets rustiger 😄) en op z’n tijd zit hij ook braaf voor het beeldscherm ( dus naast dat apparaatje) als hij aandacht wil …. we zullen zien hoe het gaat.

   
 6. maddy2905

  december 9, 2019 at 7:54 am

  Dat was een dappere muis, die zomaar een huis binnen ging met 3 katten erin…

  Ik weet echt niet of zo’n muizenverjager met ultrasone en elektromagnetische signalen zal werken. Onmogelijk in zo’n oud huis om alle gaten dicht te maken. Met katten in huis terwijl er altijd eten staat, is het moeilijk, maar ik heb pas gelezen dat je eigenlijk al het eten in muisdichte bakken moet doen, want ze blijven pas weg als er niets meer te eten is voor ze…
  Succes ermee!

   
  • margali

   december 9, 2019 at 12:16 pm

   Dank je Maddy. Ik probeer kruimels te voorkomen, alles zoveel mogelijk in dichte dozen te doen, maar tja …. er zijn toch dingen die ik graag snel voor het grijpen heb. En wat denk je van de katten die de halve nacht bezig zijn met hun “huiswerk” ….. brokjes zoeken die tussen een grote berg krantensnippers verstopt liggen. Enorm succes, ’s ochtends is alles echt schoon, maar toch …
   Ik zie ze nu heel vaak naar het plafond staren dus ik denk dat m’n bovenbuurtjes bezoek krijgen 😀

    
 7. purceyyvonne

  maart 18, 2020 at 9:41 am

  Hoe is het nu met de muizenplaag? Toch niet fijn als je weet dat die ook door je huis lopen hé,inderdaad gedurfd hoor,met drie katten in huis!

   
  • margali

   maart 18, 2020 at 11:21 am

   Ik heb nu geen last meer. Tijdens de feestdagen (katten waren al gestresst door vuurwerk) heb ik dat apparaat uitgeschakeld omdat Sun echt vreselijk aan het ruzieën was. Maar ja, twee weken later was het raak achter m’n keukenkastjes. Ze werden allemaal gek, vloerbedekking werd vakkundig opgetrokken maar ze konden nergens bij natuurlijk. Ik heb dat apparaatje maar weer aangezet, nu in de keuken. Daarna nog 1 keer dat de katten “aansloegen” en daarna was het over. En ze merken het echt onmiddellijk als er een indringer is (geweest).

    
   • purceyyvonne

    april 30, 2020 at 8:59 am

    Ja,katten merken alles hé,ik hoop dat die suffe,maar wel dappere muis nu naar een ander huis is vertrokken,je hebt gelijk een stel gestreste katten hé,niet fijn.

     
 8. margali

  april 30, 2020 at 2:05 pm

  tot nu toe geen last meer gehad. Hopelijk blijft het zo.

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: