RSS

Ashmanti weer ziek

05 sep

Op 3 september schreef ik ’s middags aan iemand dat Ashmanti gelukkig weer helemaal opgeknapt was van de Cholangitis in juli. Had ik niet moeten zeggen want een paar uur later wilde hij opeens niets eten. Later die avond moest hij overgeven, en toen hij naast me op de bank kwam liggen zag ik dat zijn flanken heel erg op en neer gingen. Hij was duidelijk heel beroerd. Rond middernacht at hij met hulp een kwart blik a/d op. En dan begint het getwijfel: eigenlijk wil je hem de kans geven om zelf te herstellen, maar volgende week komt mijn zusje Ineke voor 2 weken over uit de USA en dan wil ik graag geen zorg over Ashmanti hebben. Bovendien had ik een gevoel dat hij weer ergens op zat te broeden ….

Gisteren dus toch naar Liesbeth ook al had hij intussen ’s ochtends vrij goed gegeten. Onderzoek gaf even licht ongemak bij de alvleesklier, geen koorts, darmen voelden goed met maar een klein beetje ontlasting. “Toch is er iets” …. zei ik tegen Liesbeth. Dus bloedonderzoek, uitgebreid met een aantal extra tests, en uiteindelijk bleek dat hij opnieuw een galwegontsteking heeft (dus Cholangitis) maar dit keer ben ik er in een vroeg stadium bij. Voor 10 dagen antibiotica, indien nodig pijnstilling en/of Cerenia tegen de misselijkheid, en we konden weer naar huis. Ashmanti is sufgeknuffeld en liet het zich heerlijk aanleunen. Thuisgekomen voelde hij zich duidelijk best prima; hopelijk komen we zonder al te veel narigheid deze AB-kuur door en is hij kiplekker als Ineke komt.

 
3 reacties

Geplaatst door op september 5, 2019 in Katten

 

3 Reacties op “Ashmanti weer ziek

 1. Maddy

  september 5, 2019 at 5:02 pm

  Getsie, waardeloos dat hij weer galwegontsteking heeft….
  Komt dat vaker voor bij bepaalde rassen?
  Gelukkig werkte je 6de zintuig weer prima en ben je er nu op tijd bij!
  Hopelijk slaat de antibiotica goed aan, zodat hij weer snel opknapt en jij ongestoord kunt genieten van je zusje!

   
 2. Dicky

  september 6, 2019 at 9:45 am

  Wat vervelend nou , weer een galwegontsteking. Gelukkig op tijd weer ontdekt.
  Beterschap voor je mooie mannetje en veel plezier met Ineke.
  Liefs uit Drenthe

   
 3. margali

  september 6, 2019 at 11:19 am

  Maddy en Dicky dank je wel. Tot nu toe gaat het goed. Hij eet (halleluja) en de rest is ook OK. Hij is wel een beetje tam. Van die supersnelle ademhaling was ik best geschrokken, en dat zie ik nu niet. Tot nu toe geen pijnstiller nodig of Cerenia. En Maddy volgens mij is Cholangitis niet vaker voor bij ragdolls. Kan er tenminste niks over vinden 😉

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: