RSS

Opnieuw drinkfontein …. lach niet!

19 aug

Zie het bericht onder Sunny’s verjaardag. De rotzak heeft het toch weer geprobeerd. Weliswaar stond de fontein nu niet half gekanteld maar had hij hem wel opzij gekregen en natuurlijk was er weer veel water over de rand geklotst. Eerst heb ik nog 2 blokken erbij gezet, ook tevergeefs want vannacht betrapte ik hem en had hij al weer een paar blokken opzij gekregen. Nu heb ik een dubbele rij rondom gezet, want Jan begon gisteren al over stoeptegels erop en bakstenen er tegen aan, maar dat zie ik niet zitten 🙂

 
9 reacties

Geplaatst door op augustus 19, 2019 in Sunny

 

9 Reacties op “Opnieuw drinkfontein …. lach niet!

 1. dbo926349

  augustus 21, 2019 at 7:24 pm

  Mijn eerste gedachte was: wat heb jij met deurstoppers dat je er zo’n voorraad van hebt???
  Maar ik heb ook nog een constructief idee: je moet die fontein in een blok cement gieten. Uiteraard iets makkelijker gezegd dan gedaan en je wilt uiteraard ook de vloer heel houden maar het is te doen.
  Als dat ding 5 kilo weegt kan Sunny er niet veel mee (denk ik).

   
 2. margali

  augustus 21, 2019 at 7:42 pm

  Hah, die dingen kosten anderhalve euro p.st. Het probleem met jouw oplossing en die van Jan is dat ik iedere dag die fontein moet oppakken en dan in de keuken schoonmaak/ververs. Dus het moet makkelijk hanteerbaar zijn voor mij. Inderdaad heb ik ook een vloer die ik heel wil houden en met die stoppers krijg je geen beschadigingen. Tot nu toe werkt dit, totdat hij in de gaten krijgt dat hij niet aan de fontein maar eerst aan de stoppers moet gaan trekken …. dan gaat het hem wel lukken.

   
 3. margali

  augustus 21, 2019 at 7:46 pm

  Maar dank je voor het meedenken!😊

   
 4. Beppie

  augustus 23, 2019 at 6:22 pm

  Hoi Lieverd, ik heb ook een tip 😉 zet de drinkfontein op een wat grotere vierkante multiplex plank en teken de omtrek van de fontein erop. Zaag dat stuk uit zodat de drinkfontein verdiept in de plank staat. dan kan Sunny hem nooit meer opzij schuiven want dan staat hij zelf op de plank.
  De plank kan je eventueel een mooi kleurtje geven of bekleden. Hebben Eva en of Jacob ook wat te knutselen. Win win win situatie 🙂
  Wel opletten of de snoer niet in de weg zit!

   
  • margali

   augustus 24, 2019 at 10:33 am

   Dag lieve Beppie, ook jij bedankt voor het meedenken. Jouw oplossing ga ik ook onthouden. Wat een goed idee van je. Ik zou dan wel een dubbele plank moeten nemen, want 1 plank is te dun en daar trekt hij hem zo overheen denk ik.
   Maarrr …. tot nu toe gaat het goed met de deurstoppers. Het leek er eerst op dat ze nu allemaal in staking gingen en de fontein niet meer gebruikten. Maar na verloop van tijd, en ook nadat ik een pingpongballetje in het water had gelegd waardoor er steeds een bewegend ding in het water drijft, gingen ze hem toch weer gebruiken. Maar jullie suggesties staan hier, ik kan ze zo terugvinden mocht het nodig zijn. Dank je wel en geniet van het mooie weer.

    
 5. ella

  augustus 24, 2019 at 6:28 pm

  Jouw deurstoppers doen mij denken aan een gok automaat. 😃 en sunny wil er vast een muntje in gooien. 🎰 voor een plens water🚰

   
 6. margali

  augustus 24, 2019 at 8:05 pm

  Ha die Ella wat fijn dat je weer kunt posten hier. Toch gelukt dus 😉
  Ik moet je bekennen dat ik nog nooit een gokautomaat van dichtbij bekeken heb, dus geen idee. Maar Sunny krijgt geen zakgeld van mij, en hij moet het maar doen met wat er staat. Dat drijvende balletje is best wel een goed idee trouwens want alles wat beweegt is per definitie spannend. Nu nog lekker drinken …..

   
 7. Beppie

  augustus 25, 2019 at 8:22 am

  Ja mijn vorige tip is wel erg bewerkelijk, misschien een andere dan 😉
  Zou een anti slipmatje eronder niet helpen?

   
  • margali

   augustus 25, 2019 at 8:53 am

   Lieverd alles wat je moet bedenken voor deze rooie donder is bewerkelijk 😁
   Mijn eerste versie was antislipmat, daar bovenop een dienblad met hoge randen, daarin weer een antislipmat, daar bovenop de fontein. Ook nog een versie met klittenband rond dienblad plus fontein. Punt is: hij slaat zijn poot om de fontein heen en probeert hem om te trekken of opzij te schuiven …. nu met al die blokken er omheen lukt dat (nog) niet. Totdat hij in de gaten krijgt dat hij die blokken een voor een opzij kan trekken maar dat snapt hij nog niet. Tot nu toe gaat het goed.

    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: