RSS

Quast werd zieker

02 mrt

De Cerenia werkte bij hem veel korter dan 24 uur, en donderdagochtend was Quast slóten water aan het drinken en vervolgens weer uitbraken. Hij ging in de kattenbak liggen, keek ziek en zielig uit z’n oogjes. Dus heb ik Liesbeth gebeld of ik kon komen. Ze zat in de praktijk in Oost, en had pas tijd om 17.30 uur. Dat was me te laat en dus afspraak in Zuid bij Remko om 14.00 uur. Hij heeft Quast goed onderzocht: geen koorts, alles zag er wel goed uit maar Remko voelde een vreemde plek waar Quast ook heftig op reageerde. Ik had verwacht dat het een simpele gastritis zou zijn en dat we binnen een half uur weer terug konden maar nee …

Remko overlegde met Liesbeth en ze was bereid om ondanks de drukte een echo te doen. Maar dan moesten we wel samen mét het echo-apparaat naar Oost gebracht worden. Omdat Remko ook nog een geopereerde kat daarheen moest brengen had hij uiteindelijk zijn wagen volgeladen en gingen we op weg. Ik moest Quast schuin houden in zijn grote mand want anders kon Remko niet bij het versnellingspookje 😀

Vervolgens wachten …. en wachten …. maar ik was zo dankbaar dat het meteen kon. Mijn tramadol was uitgewerkt maar blijkbaar ging ik door de pijn heen puur op de adrenaline. Ik werd echt van alles voorzien: paracetamol, een handvol chocoladekoekjes, koffie. En later snoepjes voor Quast die hij gretig op at (stress eten).

Quast heeft de echo uitstekend laten gebeuren. Ik praat dan altijd tegen m’n kat en ga (onzin)verhaaltjes vertellen op een slaapverwekkende toon. Alles zag er goed uit, pancreas ook gelukkig, nierbekken ook, maar de rechternier zag er vreemd uit. En ja, toen werd ik bang: die pijn, dat enorme drinken, misselijkheid, niet eten …. Dus met een blaaspunktie urine opgenomen. Ook dat liet Quast prima toe, een teken dat hij echt ziek was want normaliter is hij nauwelijks in bedwang te houden en springt alle kanten op. Uiteindelijk ook bloedonderzoek gedaan. Uitkomst: die rechternier vertoont een beschadiging van een oud nierinfarkt, en dat zou niet de oorzaak moeten zijn van deze acute klachten. Maar de darmen waren op de echo zo te zien werkelijk over the top aan het werk. Voorlopige conclusie: darmprobleem mogelijk veroorzaakt door voedselallergie, óf IBD óf lymfoom ….. zijn zo maar 3 meest voorkomende oorzaken. En ik had direkt een deja-vu gevoel: dit was indertijd met Dakotah ook aan de hand ….

Quast gaat dus op dieet en mag niks anders meer eten. De blikken Hill’s i/d had ik al in huis voor Ashmanti (die een beetje hetzelfde probleem heeft als Dakotah) en dus nu ook een zak i/d brokken plus wat opties voor als Quast het niet zou eten. Ook mocht de dosering Cerenia even omhoog. Misselijkheid onderdrukken, en dan via het voer die darmen tot rust zien te krijgen. Even voor 21.00 uur was ik weer thuis …. Ashmanti en Sunny hadden ruim 7 uren zitten wachten op hun middagsnack die maar niet kwam.

En nu, 2 dagen later, gaat het prima. De Cerenia doet nu goed werk, braken is over, ik zie hem niet meer drinken, en hij eet goddank de i/d goed. Ik had hem gewaarschuwd dat hij anders de m/d of de z/d ging krijgen die écht minder lekker zijn …. en tot nu toe luistert hij. Ik ga met een opgeruimd gevoel (toch) het weekend in.

Remko, Eva, Liesbeth en Herman: heel veel dank voor jullie goeie zorgen!

 
4 reacties

Geplaatst door op maart 2, 2019 in Gezondheid katten, Streken van Quast

 

Tags: ,

4 Reacties op “Quast werd zieker

 1. Beppie

  maart 3, 2019 at 11:14 am

  Bovenal JIJ bedankt voor je goeie zorgen!!!

   
 2. Maddy

  maart 3, 2019 at 6:39 pm

  Dat klinkt idd niet goed.
  Gelukkig kon er, wel met kunst en vliegwerk, wel gelijk een echo gemaakt worden waardoor er meer duidelijker werd…
  Ik hoop heel erg dat het een voedselallergie is, die je dan kunt ondervangen met ander voer!
  Het gaat gelukkig al weer wat beter met hem en hopelijk blijft dat ook zo!

  Sterkte ermee!

   
 3. dbo926349

  maart 3, 2019 at 10:32 pm

  Ik heb de posts over Quast even over het hoofd gezien….
  Maar alsnog heel veel beterschap voor m’n rooie vriend de ontdekkingsreiziger. Mede namens kleine Q (die een echte “prater” is geworden).

   
 4. margali

  maart 4, 2019 at 2:38 pm

  Dank jullie wel voor de beterschaps- en sterktewensen. Beppie, ik zou echt niet zonder verder onderzoek naar huis kunnen gaan en denken van: ” ach misschien gaat het vanzelf over” …. daar heb ik teveel voor meegemaakt. En mijn instinkt zei me ook dat dit niet een simpel dingetje was.

  Quast doet het nog steeds goed op de verhoogde dosis cerenia. Vanochtend heeft hij overgegeven maar daar zat een haarballetje bij. Hij heeft zich na de echo natuurlijk gewassen en wat los haar binnengekregen ondanks dat we hem goed schoongemaakt hadden. Hij eet goed, hoewel hij nog steeds aarzelt bij het nieuwe dieet dus iedere keer hou ik even m’n adem in: doet-ie het of doet-ie het niet. Tot nu toe wel.
  Zijn ontlasting ziet er dankzij de Iso-Gel goed uit, maar als je even goed kijkt zie je dat die mooie drol nog slappe derrie is (sorry). Mijn redenering: zolang dat zo is zal hij mogelijk/waarschijnlijk ook misselijk zijn. Dus nog even doorgaan met cerenia. Liesbeth zei dat het dieet na een week zou moeten gaan werken. Geduld hebben dus. Hij klemt z’n kaken stijf op elkaar als ik hem de cerenia in een capsule geef (zo voorkom ik dat hij gaat speekselen) maar daarna is hij gelukkig niet boos op me. Hij slaapt heel veel, liefst dicht tegen me aan 😉

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: