RSS

Quastje is ziek

27 feb
Ziek

M’n knuffel voelt zich sinds maandag niet zo knuffelig….. hij is misselijk….. Maandag wilde hij geen avondeten rond 6 uur, en even later moest hij overgeven. De hele avond zieligjes naast me op de bank gelegen, en om 10 uur leek hij weer opgeknapt en wilde mee eten met de andere katten. Toen ik de volgende ochtend in de woonkamer kwam trof ik een puinhoop aan: hij had door het hele huis overgegeven. Poepen en plassen ging goed dus geen verstopping. En hij eet geen rare vreemde dingen want hij zit hier veilig binnen. Bij een buitenkat weet je dat maar nooit.

Ik heb hem een pilletje tegen misselijkheid gegeven, en 3 uur later wilde hij gelukkig weer wat eten. Gister overdag was hij wel wat timide, maar at vrij aardig zijn a/d papje. Inmiddels had ik wel mijn bed en de banken bedekt met kleden ter bescherming en dat bleek maar goed ook. Afgelopen nacht na 3 uur (want toen was hij nog OK) heeft hij weer een aantal keren overgegeven. Het pilletje hoort 24 uur te werken, maar bij hem werkt het blijkbaar korter. En als hij een lege maag krijgt wordt hij zo wie zo misselijk en dan gaat hij meestal water drinken. Dit was er nu dus ook uit gekomen…. Kortom: weer poetsen. Weer een pil gegeven, dit keer duurde het wat langer voordat hij iets ging eten. Ik heb zo’n idee dat hij vandaag wat beroerder is dan gisteren, dus hopelijk morgen een betere dag. Ik hanteer altijd: 3 dagen en dan moet het duidelijk beter worden. Oude stelregel van mijn vader die meestal aardig klopt (tenzij er iets ernstigs aan de hand is natuurlijk).

Rare houding alsof hij pijn heeft (maag?)
 
4 reacties

Geplaatst door op februari 27, 2019 in Streken van Quast

 

4 Reacties op “Quastje is ziek

 1. Maddy

  februari 27, 2019 at 6:08 pm

  Arme Quast, hopelijk knapt hij gauw weer op!

   
 2. Dicky

  februari 27, 2019 at 10:12 pm

  Hoop dat hij snel weer de “ouwe” is

   
 3. Claudia

  februari 28, 2019 at 9:08 am

  Ahh wat zielig.. arm beestje.. katten en niet eten, zo moeilijk omdat je weet dat ze zich dan echt beroerd voelen.. duim voor jou en Quest dat hij snel weer gaat eten.
  Wat knap dat je er zo rustig onder blijft en hem in zijn waarde laat..
  Je weet wel wat ik bedoel.. dat is wat je ons altijd probeer te vertellen. Laat je kat, kat zijn en overrompel hem niet te veel..
  Ja dat schuldgevoel dat ik ze wel eten heb opgedrongen zit er nog.. daarom vond ik het zo knap dat je dit kan.. gaat vast goedkomen..👍👍👍👍🍀🍀🍀🍀

   
 4. Beppie

  februari 28, 2019 at 9:44 am

  Och Quast toch! Arm beestje, hij ligt erbij alsof hij buikpijn heeft. Ik hoop dat hij snel weer opknapt. Marga, heel veel sterkte en Quast van harte beterschap! xxx

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: