RSS

Ja dàààg

24 jan

Vanochtend was het weer zover. Om 7 uur, in het donker, hoorde ik een kat miauwen in de achtertuinen …. en voelde gewoonweg dat het Robbert moest zijn. Ik moest naar een afspraak, en toen ik terugkwam en het licht was …. ja hoor, daar zag ik haar lopen met haar zwarte wenkbrauwen en staart. Ze komt dus blijkbaar vanuit de straat hierachter, via een openstaande huisdeur, naar binnen, loopt het trappenhuis in en vindt dan ergens een opening waardoor ze die achtertuin in kan. Probleem is dat ze dus niet meer terug kan tenzij iemand haar helpt.

Ik heb haar eens rustig geobserveerd. En nu gezien dat ze wel degelijk, maar moeizaam, over de hekken kan klimmen. En dit keer was ze ook niet echt wanhopig zoals de vorige keer, meer een beetje roepen maar dan weer lekker in de volgende tuin gaan zitten kijken naar duiven die brood aten. Ze vermaakte zich wel. En vervolgens zag ik 5 huizen verder een benedendeur open staan. Ze zou daar dus naar binnen kunnen glippen. Ik heb besloten dat ze het maar bekijkt, ik blijf niet aan de gang. Pas als ze echt keihard en heel lang gaat schreeuwen dan zal er eens over nadenken …. De eigenaren wonen 2 straten hierachter …. en die vinden het allemaal best zo.

Advertenties
 
11 reacties

Geplaatst door op januari 24, 2019 in Katten

 

11 Reacties op “Ja dàààg

 1. Maddy

  januari 25, 2019 at 6:04 pm

  Goh, je wordt nog eens verstandig 😉 Volgens mij maakte jij je drukker over Robbert als haar eigenaren zouden moeten doen….

   
  • margali

   januari 25, 2019 at 6:22 pm

   Kort na dit bericht zag ik haar opeens als een speer over het pad rennen, naar rechts, richting het huis waar die deur open stond. Daarna heb ik haar niet meer gezien of gehoord gelukkig. Geen idee of die open deur voor haar bedoeld was, en ze een nieuw huis heeft gevonden. Zou zo maar kunnen want ik heb verschillende mensen gehoord die zeiden dat hun kinderen gesmeekt hadden of ze dat lieve poesje mee naar huis mochten nemen.
   Ik moet dus opletten dat ik haar – als ze echt heel lang en in nood loopt te schreeuwen – niet zo maar weer uit de tuin vis en bv aan de andere kant in haar straat neer zet want dan zou ze daar niet meer terug kunnen. Misschien eerst met de SAZ een keer kletsen hoe of wat, want met dit weer kan ik het ook niet verdragen om haar maar te laten schreeuwen. Toen ik haar voor de kerst oppikte had ze al anderhalve dag echt wanhopig gemauwd… misschien een huisbezoek om te zien of ze daar nog wel woont.
   En tja Maddy, ik ben met sommige dingen niet verstandig …. dan komt m’n gevoel in opstand en ga ik desnoods door roeien en ruiten. Robbert heeft ook mijn hart gestolen …. 😀

    
   • Maddy

    januari 25, 2019 at 6:52 pm

    Ik zou het ook niet kunnen aanzien/horen als een katje zo lang zo wanhopig aan het mauwen was geweest, dat gaat door merg en been en ik kan me voorstellen dat je voor zo’n lieverd dan in gat grijpen.
    Het zou fijn zijn als ze idd een ander (beter?) huis had gevonden.

     
 2. margali

  januari 25, 2019 at 7:07 pm

  We moeten voorzichtig zijn. Robbert komt uit het asiel, en werd aan de eigenaren meegegeven met de boodschap dat ze naar buiten moest kunnen …. in Amsterdam op 3-hoog. Er schijnt dus ergens een kattenluikje te zijn waardoor ze naar buiten kan. Tja en dan gaat ze haar ronde doen …. naar de kinderboerderij waarvan een vrijwilliger haar soms ook thuisbrengt. En naar de snackbar een paar straten verder waar marion van de SAZ haar ’s avonds laat al eens tegenkwam en thuisbracht … of ze glipt een open deur in en belandt in een grote binnentuin. Waar ze niet zo maar uit kan.

   
 3. Claudia

  januari 27, 2019 at 8:36 pm

  Snap je hoor… zou ook geen rust hebben als zo beestje aan het miauwen is… je weet toch nooit wat er is… hopelijk zit ze nu veilig en gelukkig heeft hij jou die goed op hem let.

   
  • margali

   januari 28, 2019 at 10:26 am

   Ik heb gelukkig sindsdien niks meer gehoord of gezien …

    
   • Claudia

    januari 31, 2019 at 10:09 pm

    Dat is fijn… dan zit hij nu vast veilig en heb jij je rust weer terug.

     
 4. Mirelle

  februari 1, 2019 at 11:52 am

  Als ik dat zo hoor dat buurtbewoners haar steeds weg moeten brengen dan denk ik dat de eigenaren het beestje beter binnen kunnen houden. Ze kunnen toch gewoon het balkon beveiligen zodat het beestje toch nog naar buiten kan.

   
  • margali

   februari 1, 2019 at 2:32 pm

   Tja Mirelle, het schijnt dat de eigenaren Robbert uit het asiel hebben meegekregen met de boodschap dat ze naar buiten moest kunnen. En hoe die mensen het voor elkaar gekregen hebben om een toegang naar buiten te maken terwijl ze op 3-hoog wonen? Ik heb het niet kunnen ontdekken maar die toegang is er dus. Je moet ook erg oppassen trouwens met wat je zegt…..dat wordt al snel uitgelegd als bemoeizucht, zeker hierin Amsterdam 😏
   Ik hou het in de gaten en als het weer gebeurt zal ik eens overleggen met de SAZ. Ik ben dolblij dat mijn katten dag en nacht naar buiten kunnen op een volkomen katveilig balkon ….

    
 5. Yvonne

  februari 9, 2019 at 4:57 pm

  Jeetje,ik snap dat je wat wil doen als dat diertje zo miauwt,zou ik ook niet tegen kunnen,maar wat een gedoe zeg! Sowieso snap ik niet dat mensen die op drie hoog wonen een kat mee krijgen die naar buiten “moet”! Ik hoop echt dat ze een beter baasje heeft gevonden dan.

   
  • margali

   februari 9, 2019 at 6:14 pm

   Ik heb intussen al weer 2-3 keer Robbert door de tuinen zien lopen, gisteren nog. Mauwend bij allerlei deuren dat ze erin wilde maar inmiddels weet ik ook dat ze schuurtjes heeft waar ze desnoods kan schuilen voor de regen en op een gegeven moment is ze dan weer verdwenen …. ik denk dat ze toch een soort pleegthuis heeft (of wie weet is ze inmiddels helemaal weg bij die originele eigenaren). Ik heb het gisteren echt los gelaten want ik ga niet iedere keer haar in de gaten houden terwijl ze toch blijkbaar een soort supportsystem heeft. Pas als ik haar een dag lang onophoudelijk hoor roepen ga ik wel eens kijken…… denk ik.

    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: