RSS

Poes Robbert in nood

15 dec

Vannacht hoorde ik in de binnentuin van de overkant een kat mauwen/roepen. Niet echt een noodkreet, meer iets van “ik wil naar binnen”…..  vervelend met die kou maar ik moet dat loslaten want ik kan immers niks beginnen op 2-hoog. Vanochtend hoorde ik hem nog steeds. Getverderrie. Maar het was nog steeds donker dus ik ben eerst naar de gym gegaan. Thuisgekomen hoorde ik niks, ging ontbijtje eten en jawel …. daar hoorde ik hem weer. Bril opgezet en op m’n balkon gaan kijken. Schuin aan de overkant zag ik een witte kat, en ja hoor: zo te zien met zwarte wenkbrauwen en zwarte staart. Het leek op Robbert die 2 straten hierachter woont … had zich blijkbaar ergens binnengedrongen en was in de binnentuin verzeild. Tja, daar kon ze niet uit.

Ik heb snel mand en phone gepakt, Marion van de SAZ (Sticht. Amsterdamse Zwerfkatten) geappt of Robbert vermist werd. Kreeg meteen antwoord: nog niks van bekend. Intussen bij m’n benedenburen aangebeld die gelukkig thuis waren. Door hun tuin kon ik in de binnentuin komen, Robbert kwam al aanrennen toen ik haar riep. Hekken klimmen gaat haar niet goed af had ik al gezien, en mij ook niet, dus zij ging op haar achterpoten staan waardoor ik haar in haar nekvel kon grijpen. Kat in het bakkie. Keurig thuis afgeleverd want ik weet haar adres. Zie eerder bericht

Liepen alle vermissingen maar zo goed af: eigenaar had geloof ik niet eens in de gaten dat ze weg was, zoontje nam haar in ontvangst en was gelukkig wel blij haar te zien.

Advertenties
 
7 reacties

Geplaatst door op december 15, 2018 in Katten

 

Tags:

7 Reacties op “Poes Robbert in nood

 1. Maddy

  december 16, 2018 at 12:13 pm

  Jeetje, dat mensen niet eens hebben gemerkt dat hun kat niet thuis waren, echt ongelofelijk!
  Maar gelukkig heb jij haar weer veilig thuis gebracht!

   
  • margali

   december 16, 2018 at 3:41 pm

   Ik snap het ook niet Maddy. Misschien blijft ze vaker een nachtje weg. Maar nu met die kou, en dan buiten, vind ik in ieder geval niet fijn. Het is echt waardeloos vond ook Marion: Robbert is echt zó lief en vriendelijk, loopt op iedereen af en gaat dan miauwen en meelopen waardoor ze misschien ergens mee naar binnen gelaten wordt (of binnengaat) en er later niet meer uit kan. Ik ben minder beducht voor auto’s, meer voor mensen. Marion heeft haar al eens ’s avonds laat bij een snackbar uit handen van jongeren gehaald die met haar speelden. “Ik zal haar wel even thuisbrengen, geef maar hier”…. Eigenlijk heeft het dametje een heel netwerk van “vervoerders” want ook een vrijwilliger van de kinderboerderij waar ze vaak rondhangt brengt haar regelmatig naar huis.

    
 2. Maddy

  december 17, 2018 at 7:44 am

  Ook al zou ik buitenkatten hebben, dan zou ik het nog niet fijn vinden als ze ‘s-nachts niet thuis zijn, zeker niet als het zo koud is… Maar helaas denken niet alle mensen zo dus….
  Gelukkig heeft die lieve Robbert wel een netwerk van vervoerders die haar weer thuis brengen.

   
  • margali

   december 17, 2018 at 7:47 am

   Nu nog een ubercat-appje uitvinden in haar halsband die reageert op miauwstemgeluid waarmee ze zelf een ritje kan bestellen….. 🙂

    
 3. Yvonne

  december 26, 2018 at 1:45 pm

  Jeetje,heb dit met spanning zitten lezen,wat goed van jou,en katje blij,hoop baasjes ook! Ik moet er niet aan denken dat mijn kat buiten zou lopen in de nacht,wat ben ik blij dat ik altijd afgezette tuinen en balkons heb gehad. Ik ben ook lid op FB van vermiste dieren in Almere,echt vreselijk zoveel er steeds weer weg zijn.

   
  • margali

   december 28, 2018 at 12:02 pm

   Joh ik probeer het eerlijk gezegd zoveel mogelijk van me af te zetten. Ik kan niet goed meer tegen de stress. Maar ja, als het vlak bij je huis gebeurt en je weet de oplossing (= het adres) dan doe ik toch echt alles wat mogelijk is. Robbert heeft gewoon ontzettend veel mazzel dat ze zo aanhalig is en zich prima laat hanteren. Tegelijkertijd is dat natuurlijk heel link ….

   Von, ik wens jou en Cees en Purcey nog een goede jaarwisseling en een steeds mobieler nieuw jaar 😀

    
   • Yvonne

    december 31, 2018 at 4:08 pm

    Ja,ik kan daar ook niet tegen,maar als je helpen kan dan moet het hé,hoe nerveus je er dan zelf van bent,ik snap het.Jij ook alle goeds,voor jou,Jan en de katjes hoor,en ik werk hard aan de mobiliteit!,hi hi.

     

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: