RSS

Eindelijk

24 nov

Zo maar even iets positiefs…  Ik moest wel heel veel geduld hebben maar na 14-15 maanden is er een einde gekomen aan de snerpende brandende pijn langs de buitenkant van m’n benen en linkerarm. Ik kreeg het op m’n verjaardag vorig jaar, fijn cadeautje, en werd er soms helemaal gek van. Ik ben gewoon doorgegaan, ook met trainen: de pijn in m’n linkerbeen kon ik op de loopband er uit lopen, rechts lukte dat niet. Op een nacht werd ik wakker van de pijn in m’n linkerarm, Ibuprofen hielp niet, na ruim 2 uur hield ik het niet meer uit en ben zittend op de rand van m’n bed op die arm gaan beuken met m’n rechtervuist. Keihard, van boven naar beneden en weer terug. Toen ik ermee stopte was heel even de pijn nóg erger (dus ik dacht oh jee wat heb ik nu gedaan) en godswonder …… van het ene op het andere moment was het weg. Alleen nog een dof gevoel om aan te geven dat daar iets gebeurd was. Vraag me niet hoe het werkt, en doe het vooral niet zelf als je in zo’n situatie zit, maar bij mij werkt het. Ik heb nu massagetherapie en soms kan opeens die pijn in m’n arm opkomen. De therapeute past nu hetzelfde principe toe, maar dan door stevig te drukken. “Heb ik van jou geleerd”…. 😉 Volgens mij is het een heel natuurlijke methode: als je pijn hebt wrijf je er over waardoor de pijn vermindert. Bij mij is alleen wat meer kracht nodig blijkbaar.

Zo dat moest ik nu eindelijk eens even kwijt. Wat een opluchting. Door al die ellende heb ik nu wel gemerkt dat ik fysiek minder kan. Jan zegt: “ja je bent het afgelopen jaar achteruit gegaan”…. Ik had het niet zo in de gaten maar ik loop meestal als een oud vrouwtje door m’n huis, alles gaat veel trager. Ik heb daarom sinds een tijdje een huishoudelijk hulp, en oh wat heeft dat m’n leven veranderd. Heerlijk: doordat zij alles schoonmaakt heb ik energie voor andere dingen. We hebben nu de beginfase afgerond want er was erg veel achterstallig onderhoud. Ramen die al meer dan een jaar niet gelapt waren bv. Alles is nu schoon, ook de kasten van binnen. Ik heb uiteraard zelf ook hard gewerkt want er moest heel veel weg. Nu is m’n huis overzichtelijk en opgeruimd, en dat geeft meteen ook ruimte in je hoofd en een goed gevoel. En nee …. Sunny wordt niet weg gegooid, die mag blijven 😀

Er wordt gepoetst! Sunny zoekt een veilige plek …
 
3 reacties

Geplaatst door op november 24, 2018 in Gezondheid

 

3 Reacties op “Eindelijk

 1. Maddy

  november 25, 2018 at 5:54 pm

  Wat fijn dat je nu eindelijk van die pijn af bent en dat nog wel door jezelf zo te pijnigen.
  Heb je wel eens gehoord of gelezen over triggerpoints oftewel spierknopen?
  Mijn triggerpointmasseuse zegt altijd dat als de pijn steeds terug komt en niet verklaarbaar is, dat het spierknopen zijn en die kun je dus zelf heel goed zelf behandelen. Ik ben daardoor ook een groot deel van mijn pijn kwijt! Je moet alleen wel even leren waar ze zitten en hoe je ze moet behandelen.

  Heerlijk dat je huis weer zo schoon is!

   
 2. margali

  november 25, 2018 at 8:23 pm

  Ik heb je verhaal wel eens gelezen Maddy. Geweldig dat je daar achter bent gekomen en dat je baat hebt bij de behandeling. Ik ben bang dat het bij mij vrij ingewikkeld ligt, die triggerpoints zullen een rol spelen want heb fibromyalgie, maar er is meer aan de hand. Zenuwpijn is de beste omschrijving. Die beuk-methode van mij was een incident hoor. Dat was echt té erg voor woorden. En ik hoop dat het nu voorlopig wegblijft, had me er al bij neergelegd dat het permanent zou zijn. En was daarom ook vast van plan om zoveel mogelijk gewoon door te gaan. En zie daar: het gaat beter.
  Voetnoot: meteen nadat ik dit gisteren schreef werd ik zwaar verkouden haha …. het was ook de goden verzoeken, dit bericht.

   
  • Maddy

   november 26, 2018 at 7:34 am

   Bij jou, met de fibro, zal het zeker anders liggen, maar ook jij kan pijn en last hebben van triggerpoints. Vaak kun je ze zelf voelen.
   Maar zenuwpijn is echt een heel vervelende pijn, ik ben blij voor je dat die nu weg is en hoop dat die ook weg zult blijven.

   Haha, zeker de goden verzoeken dat bericht, maar beter zwaar verkouden, dan zenuwpijn, beterschap!

    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: