RSS

Werken en spelen

20 okt

Sinds deze week heb ik huishoudelijke hulp. Sunny vond het machtig interessant, zat eerst op afstand maar later met z’n neus er op te kijken wat ze deed. Grappig, dat zou je verwachten van Quast maar die ging eerst uit de tas van de hulp een half opgegeten boterham jatten en vervolgens samen met Ashmanti lekker op bed liggen. Dus Sun bood zich als enige aan om te helpen 😉

DSC04407 (Medium)

Later moest er nog even gespeeld worden en daar was Quast dan wel weer voor te porren. In m’n wanhoop wat ik nu weer moest verzinnen voor ze heb ik online een grote pluche spin gekocht die vroeger favoriet was van Benneke. Die ging er zó mee te keer dat er op laatst nog maar 1 poot aan dat lijf zat. Sun vindt die spin ook leuk gelukkig …

Maar ook voor hun snoepjes (gewoon hun brokjes) laat ik ze werken:

 
6 reacties

Geplaatst door op oktober 20, 2018 in Streken van Quast, Sunny

 

6 Reacties op “Werken en spelen

 1. Mirelle

  oktober 23, 2018 at 11:34 am

  Wat leuk om te zien hoe ze met zijn 3-tjes samen de brokjes proberen te pakken. Daar zijn ze lekker druk mee.

   
  • margali

   oktober 23, 2018 at 10:26 pm

   Hi Mirelle 😉 ’s Avonds heb ik ook altijd een “klusje” voor ze: ik strooi handenvol snippers papier en stukgescheurd en verfrommeld krantenpapier op het tapijt. In het midden van die berg papier ligt ook nog zo’n caroussel met een paar balletjes er in …. Daar gooi ik dan als ik naar bed ga een paar handjes brokjes overheen, en vooral ook wat brokjes in de caroussel … De volgende dag is er geen brokje meer te vinden, alles is netjes tussen het papier opgespoord.

    
   • Mirelle

    november 13, 2018 at 3:26 pm

    Hoi Margali,
    Dat is een heel goed idee om ze bezig te houden snachts. Mijn oude kat van 16 vindt het soms erg leuk om om half vijf sḿorgens te gaan bleren echt heel hard. Je moet dit dan negeren wat echt heel moeilijk is en het is behoorlijk ergelijk, maar ja, soms denk ik weleens dat hij dement word ofzo.
    Hij slaapt gewoon in bed bij zijn vrouwtje dus hij hoeft me niet te missen maar katten zijn natuurlijk nachtdieren en wij willen dat ze stil zijn snachts. Dan zijn 3 katten toch beter die houden elkaar bezig en als ze dan ook nog ergens kunnen speuren naar brokjes dan zijn ze tevreden.

     
 2. Yvonne

  november 2, 2018 at 10:15 am

  Geweldig,zo slim als ze toch zijn hé,leuk om te zien! En Sunny met die spin,zo één heeft Honey er ook ooit gehad,wat een lol hé! Is de hulp ook een beetje kattenliefhebber?

   
  • margali

   november 2, 2018 at 10:24 am

   Ha Yvonne, goed je hier te zien. Hoop dat het langzaamaan steeds beter gaat met je.
   Die spin is nu alleen nog maar leuk als ik er mee speel. In z’n eentje doet hij er niks meer mee. Eigenlijk zie ik hem nooit zelf zoet in z’n eentje spelen, ik moet meedoen. Kreun …..
   De hulp vindt katten leuk, maar ze heeft geen tijd als ze hier is. Ze neemt geen pauze zelfs niet voor een kopje thee. Ik ben ontzettend blij met haar.

    
 3. margali

  november 14, 2018 at 10:25 am

  @ Mirelle: ik ken dat, dat oorverdovende schreeuwen in de heel vroege ochtenduren. Sunny doet dat sinds een tijdje ook …. en die is 2 jaar. Dus ik heb nog wat jaartjes te gaan …. heb m’n “lawaai-masjientje” maar aangezet. Klein apparaatje dat een soort zoemtoon geeft (white noise) waardoor je geluiden van buiten (of binnen) minder scherp hoort dus makkelijker doorslaapt. Te vergelijken met het geluid in een vliegtuig bv. …

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: