RSS

Afscheid van Kimba

19 jul

20180420_123450_resized

17 maart 2003 – 18 juli 2018

Gisteren was een trieste dag. Kimba, een schitterende kater, is heen gegaan.
Ik kwam onlangs in contact met Simone die Kimba met heel veel liefde en inzet jarenlang verzorgd heeft. Ze herkende veel in mijn verhalen over Benneke en schreef me. Gisteren is hij ingeslapen. Dit is de herdenkingsplek van Kimba.

20180720_222913_resized

Het verdriet van het overlijden van mijn geliefde Kimba

Mijn Kimba is niet meer en voor mij is dit een zo’n ingrijpende gebeurtenis. Ik had dit verwacht maar toch niet dat het zo hard is om je niet meer bij me te hebben. Mijn lieve Kimba, jaren hebben we lief en leed met elkaar gedeeld en plots ben je er niet meer. Ik weet niet echt of ik het heb zien aankomen, vind het nu wel heel onverwachts. Hoe dan ook, de pijn is diep, zelfs ondragelijk. Het overlijden van mijn geliefde Kimba, kwam voor mij als een grote klap. Je was niet zomaar een kat, voor mij was, ben je een familielid. Lieve Kimba je gaf mij onvoorwaardelijke liefde, vriendschap en trouw. En nu dat jij er niet meer bent is dit voor mij hartverscheurend. Mijn verdriet kan ik niet zomaar verwerken maar misschien leeft je mooie ziel nog ergens voort en hopelijk zien we elkaar weer terug? Misschien vind ik dan houvast en steun, want ik kan er niet tegen bij de gedachte, dat ik je nooit meer kan vasthouden, liefhebben, verzorgen en aaien.

Ik voel me bedroefd en alsof ik verweesd achter blijf. Ik weet dat dit een loodzware tijd wordt. Ik heb zo intens van je gehouden en plots ben je er niet meer – lieve, lieve schat, je hebt een verschrikkelijke leegte achterlaten. Het lijkt wel alsof iemand een stuk uit mijn hart heeft gescheurd. Overal kom ik dingen tegen die me aan je herinneren, je lief gezicht, je zachte voetjes, je hartjessnoepjes, zelfs de steentjes van je kattenbak – en weer barst ik in tranen uit…

De band tussen ons was zo innig en nu word ik opeens brutaal met dit vreselijke gemis geconfronteerd. Je betekende ALLES voor mij.

Simone

 

Lieve Simone, heel veel sterkte voor jullie allemaal.

Advertenties
 
17 reacties

Geplaatst door op juli 19, 2018 in Afscheid & rouw

 

17 Reacties op “Afscheid van Kimba

 1. Maddy

  juli 19, 2018 at 2:41 pm

  Wat een ontzettend gemis is dit, vreselijk!
  Sommige katten gaan zo dicht onder je velletje zitten en ik wens je heel veel sterkte met het grote verlies van je lieve, unieke Kimba!

   
 2. Simone

  juli 19, 2018 at 8:42 pm

  Heel erg bedankt Maddy, Kimba was inderdaad heel uniek…

   
 3. Claudia

  juli 19, 2018 at 10:17 pm

  Hallo Simone,

  Je dier verliezen is vreselijk, niet te bevatten, kan je niet voorstellen dat iets meer pijn doet als je allesje verliezen.
  Hou de gedachte vast dat hij ergens op een mooie plek is en je ooit weer samen bent.
  Heel veel kracht en sterkte met dit grote verlies.
  Gr. Claudia

   
  • Simone

   juli 20, 2018 at 6:22 am

   Dankjewel, ik kan het inderdaad nog niet geloven dat het zo is. Elke keer als ik door het huis loop heb ik weer hoop dat ik Kimba tegenkomt. Overal liggen en vind je nog dingen die het gemis nog groter maken. Kimba was ook nog mijn eerste kat en de enige die ik had….
   Dank voor je lieve woorden!
   Gr. Simone

    
 4. Beppie

  juli 20, 2018 at 10:56 am

  Simone, Ontroerend… heel veel sterkte gewenst met het verlies van je lieve Kimba. Beppie

   
 5. Simone

  juli 20, 2018 at 2:30 pm

  Dankjewel, het doet goed om zoveel steun te krijgen…

   
 6. margali

  juli 20, 2018 at 8:00 pm

  Ik kijk nog eens terug op m’n blog van de laatste maanden en oh wat is er veel verlies geleden. Maddy die Muis moest laten gaan, Claudia verloor klein meiske Laisa, Beppie verloor Fauve haar bejaarde dame van 20 jaar oud, en nu Simone met haar dappere Kimba van 15 ……
  Het valt niet mee om door te gaan maar het is fijn om te zien dat verdrietige mensen elkaar steunen.
  Sterkte!

   
  • Simone

   juli 20, 2018 at 10:03 pm

   …en dan zet je toch maar weer eens de TV aan en het eerste wat je hoort is het liedje “Ik Ben Zo Eenzaam Zonder Jou” gezongen door Gerard Joling op NPO1….
   en dan schiet toch weer vol…

    
   • margali

    juli 21, 2018 at 6:23 am

    Och ja …. heel vroeger die donkere stem van Wil Tura … kan me voorstellen dat je tranen kreeg.

     
 7. Simone

  juli 21, 2018 at 10:35 am

  Hartelijk bedankt Marga, voor het toevoegen van de foto van Kimba & mij…
  Graag wil ik voor jullie, die dit lezen graag even uitleggen, wat mij gisterenavond bijzonders overkwam.
  Ik maakte een foto van een ingelijst foto wat ik op mijn nachtkastje heb staan, omdat ik dit op mijn whatsapp wilde zetten. Toen ik de gemaakte foto bekeek, zag ik dat de flits een hartje tussen Kimba en mij op de foto weerkaatste.
  Dit hartje stond NIET op het originele foto….ik kon mijn ogen niet geloven, hoe mooi is dat. En dit gebeurde juist nadat ik weer in tranen zat omdat ik het liedje “Ik ben zo eenzaam zonder jou” hoorde.
  Kimba ik ben je zo dankbaar voor je lieve seintjes die achter laat voor mij…rustig in vrede mijn lieve kleine “busha”….IK ZAL JE NOOIT VERGETEN!

   
  • Claudia

   juli 26, 2018 at 12:01 am

   Wat is dat geweldig om te zien.. zo duidelijk dat hartje. Wat mooi dat Kimba zo snel zo mooi teken geeft.
   Zij vergeet jou dus ook nooit.
   Het haalt de pijn niet weg, toch is het een heel fijn weten dat hij het nu goed heeft en je ooit weer samen komt..

    
   • Maddy

    juli 26, 2018 at 6:04 pm

    Wat ontzettend bijzonder dat hartje! Kimba zal altijd dicht bij je in de buurt zijn en nooit uit je hart!

     
  • Beppie

   juli 29, 2018 at 9:34 am

   Wat een prachtig teken! En ja, ik ben er ook in gaan geloven dat ze een teken achterlaten. Dankzij Marga…
   Toen wij onze lieve Fauve net begraven hadden en ik terug kwam in de kamer en haar mandje zag… lagen daar haar speeltjes nog in, die ik klaar gelegd had om bij haar in het grafje te leggen. Ik was zo verdrietig toen ik ze daar nog zag liggen en was in staat het grafje weer te openen. Ik bleef het mezelf verwijten en voelde nog meer verdriet.
   Toen ik dat wat later aan Marga vertelde zei ze dat dat geen toeval is dat ik die was ‘vergeten’ maar dat dit een cadeautje van Fauve aan mij moet zijn geweest. Zo had ik het zelf helemaal niet bekeken. Vanaf dat moment ben ik o zo blij dat ik de speeltjes zelf heb mogen houden van mijn lieve Fauve.
   Maar IK MIS JE !

    
   • Simone

    juli 29, 2018 at 2:44 pm

    Hoi Beppie, dankjewel voor je reactie en het verhaal over je lieve Fauve. Mooi inderdaad hoe Marga het kan verklaren, mij heeft zij ook veel geholpen en de zwaarste uren! Ik ben eigenlijk ook best wel nuchter over deze dingen geweest, maar diep binnen in geloof ik nu ook, dat er toch iets meer is. En de tekens zijn toch echt niet voor niets…
    Gisteren had ik ineens weer een moeilijke dag, misschien het weer (regen), ik weet het niet, maar ik zat al aan de ontbijttafel met tranen en ineens kijk ik onder de tafel en lag er een hele grote snorhaar van Kimba bij mijn voeten. Ik bedoel hoe kan dat….???? De dag ervoor nog alles schoon gemaakt en dan zie ik dit?
    Ik denk ook dat alleen mensen die zo ontzettend van hun lieve, trouwe vriendjes houden dit geloven en vooral mooi vinden – en gelukkig heb ik op deze blog deze lieve mensen kunnen vinden.
    Dat geeft houvast en steun, want het gemis blijft…

     
 8. Simone

  juli 27, 2018 at 7:41 am

  Dank jullie allemaal voor deze lieve woorden… Ook al ontmoeten we elkaar op een trieste manier, toch voelt het goed, om niet alleen te staan in deze moeilijke tijd…
  Nogmaals onwijs bedankt!

   
 9. Yvonne den Boer

  juli 27, 2018 at 6:20 pm

  Simone,ik ken je niet en ik kende Kimba niet,maar ken je verdriet wel,al vele keren gevoeld ,en het went nooit.Maar vooral omdat ik zie dat het een Britje was komt het bij mij extra binnen,ze zijn zo speciaal.Wat fijn dat hij heeft laten weten dat hij altijd van je zal houden,en jij van hem,al kan je hem niet meer knuffelen.Heel veel sterkte met dit grote gemis!

   
  • Simone

   juli 27, 2018 at 6:47 pm

   Heel erg bedankt voor je berichtje, Yvonne. Ik ben Kimba zooo dankbaar dat hij mij dit bijzondere teken stuurde.

    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: