RSS

Beetje riskant

24 mrt

maar ik heb mezelf eindelijk na anderhalf jaar verwend met 1 kamerplant. Jawel: 1! Vorig jaar had ik balkonplanten en dat is min of meer goed gegaan met Sunny. Nu heb ik een oorlogsplan opgesteld: een zachte kunststof bak (zodat hij m’n parket niet beschadigt als hij omvalt), 20 kilo schelpenzand voor vogels in de holle plantenbak gedaan om hem te verzwaren, daarbovenop de plant.

Ik kwam thuis met een aardige plant maar zag toen dat hij giftig was. Leek me geen goed idee, dus weer terug …. zucht …. en een palm uitgezocht. Een dadelpalm met vrij harde bladeren die prikken. Dat laatste maakt helaas niks uit: zowel Sun als Quast doken er als aasgieren op af. Ik heb goed opgelet: ze zitten er op te kauwen, maar zo te zien (en ik hoop heel erg dat ik me niet vergis) eten ze het nauwelijks op. Hij is in ieder geval niet giftig, dat heb ik op de site van de ASPCA gecheckt. Ze kunnen dus hooguit een geperforeerde maag of verstopte darm oplopen …. ik zie altijd beren op de weg. Uiteindelijk heb ik wat Feliway rond gesprayed en gingen ze demonstratief in de vensterbank liggen …..WIJ MOGEN NIET AAN DE PLANT KOMEN …

Daarnaast hebben ze het ook al dagen druk met een groep groene halsbandparkieten die in de grote boom achter gaan zitten schreeuwen. Sun probeert er bij te komen met zwiepende staart …. oh wat ben ik blij met m’n hek.

Advertenties
 
2 reacties

Geplaatst door op maart 24, 2018 in Katten, Streken van Quast, Sunny

 

2 Reacties op “Beetje riskant

 1. margali

  maart 24, 2018 at 6:41 pm

  Update: ik vertrouwde het toch niet….. volgens mij werd op dat harde blad niet alleen gekauwd maar aten ze er ook van. Zucht. Dus weer op de fiets en 2 echt lekkere kattenplantjes (“kattenbiefstuk”) gekocht. Nou, daar werd bijna om gevochten en daarna werd er ook gekotst …. waarmee meteen hopelijk ook stukjes van dat hardere blad mee naar buiten zijn gegaan. Ze hebben om 6 uur toch goed gegeten, dus het zal wel loslopen. Alles is nu in diepe rust 😉 En ik zou het bijna vergeten: ik zelf ben echt enorm blij met de plant. Hij geeft precies op de goeie plek een beetje fleur. Vroeger stond m’n huis vól met planten potverdorie. En nu ben ik dolgelukkig met 1.

   
 2. Mirelle

  april 15, 2018 at 10:12 am

  Die ene plant kun je dan wel alle aandacht geven. Ooit als ze oud en lui zijn hebben ze geen interesse meer in de planten hihi. Die van mij is vandaag 16 geworden en alle planten laat hij met rust. Dat was vroeger wel anders toen werden ze fijn uitgegraven ; )

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: