RSS

Brrrrr ….

13 dec

Ik zit hier op de bank met een electrisch kussen en 4 lagen fleecedeken. De cv staat te stampen maar ik blijf koud. Even wat afleiding zoeken dus 😉

De afgelopen 2 dagen ben ik lopend naar de gym gegaan en op de terugweg langs AH voor wat boodschapjes. Vandaag was het beter om te fietsen want de trottoirs zijn hier spekglad. En ik moest een half uur fietsen naar de tandarts. Heb al maanden pijn bij het kauwen  op precies dezelfde plek waar ik een jaar geleden ook pijn had en waar een wortel gebroken bleek. Inmiddels staat er een brug op en was ik een half jaar pijnvrij. Helaas …. weer pijn. De tandarts heeft wat bijgeslepen en alles opnieuw gecheckt, en nu maar weer afwachten. Kletsnat geregend en steenkoud kwam ik thuis. Geen katjes die op schoot willen … ze liggen allemaal opgerold boven de verwarming of tegen elkaar aan.

Ander probleem dat ik heb is m’n rug, al sinds begin augustus. Hernia-achtige verschijnselen, maar het is geen hernia …. naast manuele therapie ben ik nu ook met acupunctuur begonnen. Het doet nog niks voor de pijn, maar wel ben ik – behalve nu dan 😅 – veel warmer dan daarvoor. De beste manier om de pijn op te heffen is de gym. Ik begin met 15 minuten op de loopband en dan zakt het. Kwestie van geduld hebben denk ik: op een gegeven moment gaat de boel in die ruggegraat wel weer settelen. Artrose is een fijn iets … als je lang genoeg wacht is het zodanig versleten dat het geen pijn meer doet.

Gek genoeg zeg ik nog steeds dat het goed gaat hier. Mentaal ben ik veel beter hoewel ik moet toegeven dat ik wel baal van de pijn. Het lijkt gewoonweg niet te mogen. Kwestie dus van leren om nu tevreden te zijn mét de pijn. Ik heb de lichtgordijnen hangen met wat nep guirlandes. Sunny doet z’n best maar krijgt het er niet af.

20171206_163002

Lastig om te bloggen op m’n tablet. Ik hoop dat de foto’s lukken. Hier nog een vrij unieke foto van 3 skatjes op schoot:

20171102_213149

 
4 reacties

Geplaatst door op december 13, 2017 in Gezondheid, Katten, Sunny

 

4 Reacties op “Brrrrr ….

 1. Yvonne den Boer

  december 20, 2017 at 9:42 am

  Allereerst…práchtge foto van je drie mannen!

  Hoe is het nu met je mond?
  Ja,pijn kost heel veel energie hé,en je moet er zelf mee om zien te gaan,wat vaak erg lastig is.
  Helpt de acupunctuur nu een beetje?
  .

   
 2. margali

  december 20, 2017 at 4:49 pm

  Die mond blijft een probleem. Het lijkt iets minder te worden, maar dat zal wel een illusie zijn. Ik ben al heel blij dat ik alleen pijn heb bij kauwen, en niet in rust. Dat is dus wel verbeterd gelukkig. En ach … m’n rug en been blijven nog steeds een probleem. Ik heb acupunctuur van iemand die ook al heel lang als fysiotherapeut werkt in een revalidatiecentrum, met bv veel dwarslaesiepatienten, en zich heeft verdiept in neuropathische pijn. Ik voel me in goeie handen bij hem, en hopelijk gaat het werken. Wat hij doet geeft wel een reaktie, bv me warm voelen ipv steenkoud, dus betere doorstroming, en ook heb ik meer energie. En de pijn lijkt iets minder ….
  Ik hoop dat het met jou ook een beetje gaat met de pijn en dat je toch lekkere feestdagen zult hebben.

   
  • Yvonne den Boer

   december 20, 2017 at 6:02 pm

   Toch is er dan iets niet goed in je mond,maar kom daar maar achter dan….
   En voor de rest,die acupunctuur moet misschien even “settelen”,in ieder geval voel je al wat ,ze pakken alles aan en zien ook precies waar het euvel zit hé,heb maar geduld.
   Ik heb het ook een tijd gehad,en dat deed me goed,hij is verhuisd en degene waar ik toen heen ging,vertelde niks en ik voelde niks,dus gestopt.
   Ik voel me sinds de injectie in mijn been en nu,de therapie een heel stuk beter,de ergste pijn is weg,dus we gaan genieten met de kerst.

    
   • margali

    december 20, 2017 at 7:57 pm

    De pijn in m’n kies (ik weet niet eens precies welke het is, er zijn er 2 verdacht) is niet constant, en zo lang dat zo is ga ik niet van alles laten slopen voor onderzoek door een endodontoloog. Dat heb ik precies een jaar geleden gedaan na 3 jaar pijn, maar toen kon het ook niet langer. Ik zit nu opnieuw in precies hetzelfde schuitje …. hopelijk niet opnieuw voor 3 jaar …. 😸

    Ik ben blij dat je je nu beter voelt want pijn sloopt je. Dus hopelijk kun je een fijne kerst en jaarwisseling beleven. Ik gun het je van harte. Groetjes ook aan Coen.

     

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

 
%d bloggers liken dit: