RSS

Gezonde katten

28 Okt

Heerlijk! Vorige week zijn we met z’n allen naar Liesbeth geweest. Ze heeft ruim de tijd genomen, dierenarts Jonna zorgde voor de andere consulten anders had ik me een beetje schuldig gevoeld.

Ashmanti zag er goed uit: bekkie zonder tanden vertoont geen stomatitis, en tja …. hij is een klein beetje te zwaar. Hij is dikke maatjes met Sunny, de komst van die kleine heeft hem helemaal opgekikkerd.

Quast is in 1 jaar tijd 1 kilo afgevallen, maar dat is wel in een rustig tempo gegaan. Twee maanden terug heb ik z’n urine laten controleren omdat ik toch een beetje ongerust was over dat afvallen (het is ook nooit goed 😉 ) en die urine was prima. Geen nierproblemen, geen diabetes. Hij is gewoon véél aktiever geworden is nu mijn verklaring, Liesbeth kon verder niets ontdekken. Hij blijft soms problemen houden met Sunny. Tot de komst van die kleine was Quast natuurlijk de clown en ondeugd in huis, en hij werd absoluut niet belemmerd door die 2 luie ragdolls. Nu is dat veranderd en is er concurrentie. Het lastige is dat Sunny behoorlijk vasthoudend is en maar langzaam lijkt te leren. Nu het volop najaar is lijkt hij wat last te hebben van hormoontjes …. is mijn gevoel …. want hij is wat vechterig. Quast moet soms volop aan de bak, maar wordt ook wel zelfbewuster hierdoor. Ik kan soms een kluwen grauwende katten zien, op een gegeven moment loopt Sunny dan weg, en 2 minuten later zit Quast heel zoet met een beessie te spelen …. Ik merk wel dat als ik minder of niet met Sunny speel (bv toen ik zo lang ziek was) er absoluut meer herrie is tussen Sunny en Quast. Ik heb nog steeds een taak wat dat betreft.

En Sunny werd ook goedgekeurd natuurlijk. Hij ziet er prachtig uit, en heeft inderdaad een wat gevoelige darm. Ik was hem al net als de andere katten wat Iso-Gel door het natvoer gaan geven en sindsdien doet hij keurige drollen ipv keiharde keuteltjes en snippertjes die ik overal in de bak vond. Vond Liesbeth gelukkig een prima plan. Het is ontzettend fijn om dan weer tevreden thuis te komen, geen zorgen, portemonnee ook blij 😉

Hier nog even Sunny die het voor elkaar krijgt om de bekleding van een radiatormandje te verwijderen zonder dat het frame op de grond valt …

Advertenties
 
4 reacties

Geplaatst door op oktober 28, 2017 in Gezondheid katten

 

Tags:

4 Reacties op “Gezonde katten

 1. donker01

  november 3, 2017 at 5:41 pm

  Wat fijn zo’n dierenartsbezoek zonder al te veel stress en zonder al te veel pijn in je portemonnee!
  Heerlijk dat ze het alle 3 goed doen!

  Sunny heeft dus nog steeds meer aandacht nodig dan alleen van zn katten vriendjes en dus moet jij hem ook af en toe nog bezig houden.
  Het is ook wel een sloper ook zeg, maar wel knap dat hij die bekleding er zomaar van af krijgt!

   
 2. margali

  november 4, 2017 at 10:45 am

  Sunny verveelt zich gauw, raakt snel uitgekeken op speeltjes. Dus ik moet van alles verzinnen om z’n interesse te wekken. Gelukkig zijn er veel simpele dingen zoals spruitjes of sperziebonen, stokjes, veertjes, tiewraps enz enz. Muisjes e.d. kopen doe ik niet meer: de nieuwe vindt hij niet leuk, alleen maar als ze afgekloven en half open gebeten zijn vindt hij ze interessant.

   
 3. Yvonne den Boer

  november 10, 2017 at 3:03 pm

  Je hebt het er maar druk mee,maar wel fijn dat alles in orde was.Ik herken in Sunny wel een boel van Geoffrey van vroeger,jeetje wat heeft die een boel gesloopt toen hij jong was! En later ook,je snapte nooit hoe hij het weer voor elkaar kreeg,die uitgeklede radiatormand deed me dat weer herinneren .Zal nog wel een paar jaartjes duren hoor ha ha .Met Purcey is het huist andersom,die speelt alleen met dingen die bewegen,dus ik zit altijd aan de andere kant van dat speeltje,dat is ook het laatste wat we doen voor het slapen gaan,zit ie al met koologen in bed te wachten,dan ga ik met zo’n balletje aan een elastiekje/stokje in en uit het bed,en hij maar rennen ha ha .

   
  • margali

   november 12, 2017 at 8:35 am

   Oh dat is ook nog een leuke oefening voor Sun … Gisteravond ontplofte ik even: hij klom doodgemoedereerd in m’n dure isolerende gordijnen naar het plafond. Hij keek nog net niet achterom of ik het wel goed zag … 😦

    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: