RSS

Kat in de pan

26 Nov

tn_dsc03170

Afgelopen dagen logeerde een dierbare vriendin hier om kennis te maken met Sunny. En die vond het prachtig: een extra schoot om op te liggen 😀 Sunny heeft ook duidelijk laten zien wat mij al vanaf dag 1 is opgevallen: meneerke laat zich door niets intimideren en heeft de mentaliteit van een pitbull. Als er eenmaal een idee in dat koppie zit gaat hij door roeien en ruiten …. hij is al heel vaak Quast de baas, ook in snelheid: brokjes gooien verliest Quast van hem, de brokjes zijn voor Sunny.

Quast heeft niet die vasthoudendheid en loopt op een gegeven moment weg …. “joh sloof je niet zo uit” óf “rot op ik wil je nu niet” met soms een flinke blaas ….. ik laat het gebeuren want ze moeten er zelf uit komen (hoop ik).

Ashmanti is makkelijker: die begint gewoon te schreeuwen als het hem te gortig wordt, gooit Sunny op z’n rug of gaat er bovenop liggen en neemt hem in de houdgreep. Ashmanti speelt, is superaktief geworden (voor zijn doen) en voor hem is dit nu echt leuk. Voor Quast is het een ander verhaal: gevoelig als hij is trekt hij zich sneller terug van de andere katten en zoekt vooral mij op. Ik probeer iedere dag quality time met hem te hebben: wij doen dan saampjes even een middagdutje met de slaapkamerdeur dicht. Daar geniet hij enorm van. Toch zie ik Quast ook spelen met Sunny, en vooral ’s avonds en ’s nachts ligt die kleine bij Quast te slapen. Overdag is Ashmanti meer de pineut.

tn_dsc03157

Advertenties
 
4 reacties

Geplaatst door op november 26, 2016 in Katten, Sunny

 

4 Reacties op “Kat in de pan

 1. Maddy

  november 28, 2016 at 9:37 am

  Wat een heerlijk klein pitbulletje dus, echt een rode die het kaas niet van zn brood laat eten.

  Ashamnti ontpopt zich dus steeds meer als zn papa, terwijl je eigenlijk die rol voor Quast in gedachten had, maar gelukkig speelt en slaapt hij ook met de kleine rode dondersteen.

   
  • margali

   november 29, 2016 at 8:47 am

   Ik ben heel benieuwd hoe zich dit gaat ontwikkelen Maddy. Ik kan het alleen maar afwachten. Het is echt prachtig om te zien hoe Ashmanti zich ontpopt als een heel zorgzame en liefdevolle kitten-opvoeder. En ook flink in beweging komt. En Quast zie ik toch echt vooral ’s avonds uitbundig heen en weer rennen met Sunny, gewoon speels. Leuk om te zien hoor 😉

    
 2. Yvonne den Boer

  december 12, 2016 at 12:02 pm

  Je bedenkt iets,neemt er een levend wezen bij,en dan blijkt dat heel goed zelf te weten wat ie wil ,ha ha ! Nu is het leuk voor Ashmanti,maar dat kan zomaar veranderen natuurlijk,Sunny gaat straks puberen en dan is het weer afwachten hoe het met elkaar gaat worden. Wel jammer voor Quast dat hij er iets minder mee heeft,maar dan ben jij weer goed hé!

   
  • margali

   december 12, 2016 at 12:24 pm

   Ik weet dat de dingen gaan veranderen. Jan en ik denken allebei allang dat hij de baas in huis gaat worden. Maar ik zie ook positieve dingen voor de andere katten: Ashmanti heeft zich niet alleen ontpopt als een goede papa/mama maar hij is ook doorgegaan op de weg die hij al voor de komst van Sunny had ingeslagen. Hij speelt, is aktief. Quast heeft heel weinig met kittens (maar vindt drinken en bij hem slapen vaak best wel OK) maar als Sunny aan het racen is dan kan Quast het niet helpen maar gaat er achteraan. En dan dollen die twee door het hele huis heen. Hopelijk wordt Sunny iets zachter na de castratie want Q&A zijn eigenlijk heel lief ook al is A soms even een brombeer. We gaan het beleven 😉 Intussen geniet zoveel mogelijk van het moment van nu. Hij groeit als kool.

    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: