RSS

Oh wat heerlijk!

17 Aug

Ja inderdaad het weer is heerlijk. M’n plantjes doen het nog prima dus ik lig te genieten.

Verder ben ik vandaag met Quast en Ashmanti naar Liesbeth geweest. Ze moesten voor hun APK & vaccinatie en omdat ik Quast nog steeds niet 100% vind. Liesbeth had flink tijd uitgetrokken voor ons omdat we op alles voorbereid waren. Eerst even een update gegeven, ze was ongerust over dat boeket waar Quast van gesnoept had. Wat zat er in?? tja weet ik veel, geen lelies, narcissen of tulpen. Maar ik kon het me niet meer voor de geest halen behalve dat het heel mooi was.

Eerst dus maar Ashmanti op de tafel: hij is echt blakend van gezondheid. Had vanochtend zich wezenloos gespeeld met een balletje. Sinds zijn hoektanden eruit zijn is hij echt een andere kat geworden. Goeie les zei Liesbeth: vaak wordt toch nog te lang gewacht met trekken, vraag je je af heeft hij nou pijn of geen pijn.  Ashmanti moet wel afvallen maar daar wordt al aan gewerkt. Hij was vreselijk aan het spinnen, was heel gemoedelijk en vriendelijk en ontspannen na 1 Zylkene en een halve Telizen 😉  Gevaccineerd en terug in de mand.

Toen Quast: uit de mand gehaald om te zien hoe hij zich gedroeg. Dat was ouderwets, eerst wat voorzichtig, later zeer ondernemend rondlopen en onderzoeken. Hij vindt de grote Hill’s weegschaal altijd erg fijn om tegenaan te schurken.Hij heeft zich een beetje overmatig gelikt op z’n achterpoten, heeft wat allergieplekjes op z’n lippen en boven z’n ogen. Heeft eosinofiel granuloom dat al heel lang goed onder controle was maar nu even opkomt. Mogelijk door verminderde weerstand door stress. Soort stapeleffekt van faktoren. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat hij niet zichzelf is, want dat ziet Liesbeth ook. Hij gedraagt zich als een volwassen rustige kat terwijl we allemaal weten dat Quast nooit volwassen zal worden en altijd een kitten blijft.  Hij lijkt verder gezond: niks te merken van lichamelijke problemen. Niet eens koorts opgenomen: niet nodig. Ik noemde bloedonderzoek: niet nodig. Buik, klieren, alles voelt normaal.
Ook hij is gevaccineerd. Deed Liesbeth heel slim: allerlei soorten snoepjes op de tafel, hij was bezig met proeven, sprong er af toen ze met de naald kwam, dus toen maar alles op de grond gedaan. Daar lukte het naadloos.Quast wil gewoon de ruimte hebben. Ik ben bijna anderhalf uur binnen geweest …. gezellig als vanouds. Quast met een volle snoepjesbuik helemaal tevreden, Marga ook tevreden, en toen snel weer door Jan naar huis gebracht om nog lekker van de zon te genieten. De katermannen lagen zelfs tegen elkaar aan in het zonnetje.

tn_DSC02742

Advertenties
 
3 reacties

Geplaatst door op augustus 17, 2016 in Gezondheid katten, Streken van Quast

 

Tags:

3 Reacties op “Oh wat heerlijk!

 1. Maddy

  augustus 18, 2016 at 8:25 am

  Wat een geweldige dierenarts is Liesbeth toch! Fijn dat ze zoveel tijd voor jou en de katten heeft genomen!
  Bij Quast zullen er dan meerdere factoren mee gespeeld hebben, waardoor hij zichzelf niet was, maar gelukkig was bij het onderzoek verder alles goed. Hopelijk wordt hij nu steeds meer de oude!

   
  • margali

   augustus 18, 2016 at 1:48 pm

   Liesbeth probeert het bezoek aan de dierenarts voor Quast zo leuk en speels mogelijk te houden. Vrijheid van bewegen plus wat snoepjes en meneer is heel happy en gezellig 😉

    
 2. Yvonne den Boer

  september 3, 2016 at 5:11 pm

  Wat fijn dat Liesbeth de tijd neemt,en vooral voor Quast werkt dat dus goed,jij ook weer gerust!

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: