RSS

Jammer! Dakotah terug bij af.

02 Mei

Zo voelt het wel in ieder geval. Ze had het de laatste tijd zo goed gedaan dat we begonnen waren om de Prednisolon af te bouwen. Ontlasting en eetlust waren al tijden goed hoewel ze erg kieskeurig was geworden met eten, misschien omdat er hier een virus rond ging.

Op 13 april kreeg ze 3/4 Pred ipv een hele en dat leek goed te gaan maar haar eetlust werd erg wisselend. Twee weken later gezakt naar een halve en dat was blijkbaar een brug te ver. Drie dagen geleden veranderde opeens haar ontlasting, werd zacht en lichter van kleur. Gisteren nog een graadje slechter en vanavond was het regelrechte spuitpoep. Liesbeth was zo lief om zondagavond direkt te reageren en advies was om de Pred maar weer naar een hele pil te verhogen totdat de ontlasting weer goed is. Zo te zien zal dat wel weer even duren. Ik heb Dakotah vanavond een kwart Cerenia erbij gegeven …. ze zal zich niet lekker voelen.

Om met een vrolijke noot te eindigen: met Ashmanti gaat het hartstikke goed. Bijna weer helemaal zichzelf: speelt eindeloos met een nieuw balletje, neemt af en toe een spurt achter Dakotah aan, en zit tijdens het eten klaar maken weer lekker te bakkeleien met Quast. Hij zit nog niet op z’n normale hoeveelheid brokjes, dus krijgt wat extra natvoer, maar volgens mij is hij blij dat hij die hoektanden kwijt is. Alleen jammer dat hij nu niet meer met die tanden kan hakken op die kop van Quast, hoor ik hem denken … 😀

Advertenties
 
4 reacties

Geplaatst door op mei 2, 2016 in Dakotah

 

4 Reacties op “Jammer! Dakotah terug bij af.

 1. Maddy

  mei 3, 2016 at 6:32 pm

  Oh, balen van Dakotah! Betekent dat dat die virus nog steeds niet verdwenen is of kan die spuitpoep ook een andere oorzaak hebben?
  Fijn dat het met Ashmanti gelukkig wel weer goed gaat!

   
  • margali

   mei 3, 2016 at 6:41 pm

   Dat virus is niet de oorzaak Maddy. Het afbouwen van de Prednisolon is blijkbaar te snel gegaan, of misschien wel niet mogelijk bij haar ? In ieder geval is haar darm weer totaal van de rel, is de Prednisolon weer verhoogd naar de oorspronkelijke dosering, en nu maar hopen dat het gaat aanslaan. Haar eten is hopeloos omdat ze zich natuurlijk waardeloos voelt. Zoals Liesbeth zegt: “Normaal is minimaal 3 dagen tijd nodig voor de slijmvlies van darmen zich herstelt; bij darmpatienten kan het veel langer duren. Ze zal dus door de zure appel heen moeten bijten, helaas, en jij dus ook. 😦 “

    
   • Maddy

    mei 3, 2016 at 6:52 pm

    Het is zo natuurlijk een beetje een vicieuze cirkel, haar darm is van de rel, daardoor eet ze slecht en daar dat slechte eten, voelt ze zich waardeloos.
    Hopelijk voelt ze zich weer gauw wat beter nu de Prednisolon op oude sterkte is.
    Verder kun je helaas zo weinig doen, Yakult helpt ook niet….
    Sterkte ermee!

     
 2. margali

  mei 3, 2016 at 6:55 pm

  Dank je Maddy. Ze krijgt nu wel ondersteuning ook van cerenia en een pijnstiller die ze mag hebben. tegen de misselijkheid en/of de buikkrampen, want die spuitpoep komt er echt uit met gerommel en geknal. Arm kind.

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: