RSS

Moeizaam doorgaan

30 Apr

De afgelopen week was het hier bepaald geen feest. Ik was zelf verschrikkelijk gammel, Ashmanti kreeg een paar dagen na z’n operatie een inzinking: slecht eten, wezenloos, doodstil blijven zitten of liggen, geen contact. Hij leek wel een diabeet die totaal uit z’n balans was. Maar daar dacht ik natuurlijk ook aan vanwege die hoge glucose die gemeten was, want hij dronk weinig, plaste normaal, en at slecht, dus dat was het niet. Een afspraak dinsdag bij Liesbeth weer afgezegd toen hij leek op te leven, maar dezelfde avond kakte dat opnieuw in.

Koningsdag was een ramp: 2 katten die niks wilden. Dakotah was solidair met haar broer. Als ik floot dat ik eten ging maken was het voorheen altijd holderdebolder struikelend over elkaar heen mee naar de keuken. Nu liep ik in m’n eentje met een mauwende Quast die het rijk alleen had. En toen, de dag na Koningsdag, ging opeens de knop om bij Ashmanti. Zowel Dakotah als Ashmanti hadden ivm die opspelende pancreas wat medicatie gehad, en of dat nou bij hem hielp? Ik denk dat stress en de ervaring van de operatie een minstens zo grote reden voor z’n inzinking was.

Hoe dan ook: hij eet nu vrij goed, en hij speelt met een nieuw balletje waar hij helemaal gek van is. Gisteren is hij door Liesbeth gecontroleerd: z’n bek ziet er prachtig uit, hij had geen verhoging, en het wordt nu een kwestie van zelf  de draad weer oppakken. Gisteravond lag hij zo te slapen, helemaal moe gespeeld. Hij is weer voor 80% zichzelf, heeft zelfs al zitten meppen op Quast 😀 En Dakotah? …. dat blijft nog even een moeizame affaire. We zijn haar prednisolon aan het afbouwen nu, maar mogelijk gaat dat te snel. Niet willen eten, en gisteren een ontlasting die er niet goed uitzag (te weinig en te zacht). Liesbeth wil het nog even aanzien voordat we de pred weer verhogen.

Advertenties
 
1 reactie

Geplaatst door op april 30, 2016 in Dakotah, Gezondheid, Gezondheid katten

 

Een Reactie op “Moeizaam doorgaan

  1. Maddy

    april 30, 2016 at 5:21 pm

    Wat een zorgen weer om die 2 heb je weer. Gelukkig dat het met Ashmanti nu weer wat beter gaat en hopelijk blijft dat in stijgende lijn.
    Vervelend dat het met Dakotah nog moeizaam gaat, maar je zult haar zeker scherp in de smiezen houden.

     

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: