RSS

Ashmanti zonder tanden

20 Apr

Vanochtend is Ashmanti geopereerd: alle 4 de hoektanden – het enige “gebit” dat hij nog had – zijn  verwijderd. Dat was heel hard nodig, ze hadden gelukkig heel korte worteltjes en gingen er vrij gemakkelijk uit.

Vervolgens is er een echo van de blaas gemaakt. Ik had een rontgenfoto genoemd maar daar moet je een catheter voor naar binnen brengen wat natuurlijk naderhand ook weer irritatie geeft en de echo was een geschikter methode. Gelukkig bleek er inmiddels ook weer urine in de blaas te zitten, dus toen er wat warrelige dingen in de blaas leken te zitten is er met een punctie urine afgenomen. Op basis van de uitslag daarvan is er vervolgens toch ook een bloedonderzoek gedaan.

Er wordt nog urine en bloed opgestuurd naar het lab maar zoals het er nu uitziet is de kans aanwezig (ik zeg het voorzichtig) dat Ashmanti  net als Dakotah een minder goed funktionerende alvleesklier heeft, en mogelijk is ook bij hem sprake van “lekkage” van de nieren maar dat moet het lab uitwijzen. Z’n creatinine  etc waren goed. Glucose in het bloed was heel hoog, fructosamine gaf echter geen diabetes aan en in de urine was de glucose helemaal negatief. Dus hopelijk gaat deze jongeman niet in de toekomst diabetes ontwikkelen.

Z’n darmen zijn niet helemaal OK, maar dat wist ik wel. Mogelijk moet hij op den duur helemaal op de i/d maar ook dat wachten we even af. En zo was er nog wel een en ander. Conclusie van Liesbeth: we hebben ons behoorlijk druk zitten maken over Dakotah maar intussen had Ashmanti eigenlijk meer onze aandacht nodig…..

Weer thuis, beetje wezenloos 😉

Advertenties
 
8 reacties

Geplaatst door op april 20, 2016 in Gezondheid katten

 

Tags: ,

8 Reacties op “Ashmanti zonder tanden

 1. Pieta

  april 20, 2016 at 4:32 pm

  Pffffff Marga, het zit even niet mee allemaal. En voor poezen zijn er geen kunstgebitjes jammer genoeg. Hopelijk heb je nog wel van het zonnetje kunnen genieten vanmiddag. Dus geen brokjes meer voor Ashmanti? Dan holt alleen Quast nog achter de brokjes aan maar die was toch al de snelste altijd.

   
  • margali

   april 20, 2016 at 6:09 pm

   Ik ben eigenlijk erg tevreden over vandaag. We zijn bij Liesbeth werkelijk koninklijk verzorgd, ik ben er bij gebleven en al met al was het erg gezellig ook nog. Intussen was Liesbeth aan het werk met die hoektanden en kon ik horen dat het echt vrij gemakkelijk ging. Prettig als je op de hoogte bent van de gang van zaken.
   Vanmiddag hebben we allemaal heerlijk op het balkon gezeten. Ashmanti bleef angstvallig dicht bij me, en lag op een kussen te chillen, waarschijnlijk nog zo stoned als een aap. En om 6 uur heeft hij z’n Metacam gekregen (beetje moeizaam) en al weer een klein bakje a/d gegeten. Brokjes had hij wel interesse in maar dat is nog een brug te ver. En straks eet hij die weer heel gewoon hoor, daar heeft een kat geen tanden voor nodig 😉
   Terwijl ik nu zit te typen in de poezenkamer komt hij binnen en gaat vlak naast me languit op de vloer liggen, pootjes gekruist, en heeft zich ook al wat gewassen. Hij is echt een bikkel hoor.

    
 2. Maddy

  april 20, 2016 at 6:00 pm

  Wat een zorg weer met deze meneer! Hopelijk knapt hij wat op nu die laatste tanden eruit zijn, maar er spelen nog andere dingen ook.
  Ik weet het niet meer, maar zijn Ashmanti en Dakotah familie van elkaar? Of is het toeval dat ze alle 2 een minder goed funktionerende alvleesklier hebben?
  Hopelijk gaat hij idd geen diabetes ontwikkelen.
  Sterkte ermee!

   
  • margali

   april 20, 2016 at 6:14 pm

   Klopt Maddy, Ashmanti en Dakotah zijn broer en zus. Allebei FORL, alleen Dakotah heeft nu nog 2 boven-hoektanden. Ik vroeg om een urineonderzoek omdat Ashmanti een beetje een stressplasser is, en omdat zijn vader een paar jaar geleden aan blaasproblemen is overleden. Ook Dakotah heeft al een paar keer een blaasontsteking gehad. En ook beiden toch gevoelige darmen en waarschijnlijk dus ook nieren en pancreas. Kortom: d’r klopt het een en ander niet maar ze zijn geweldig lief en mooi dus we gaan het zo goed mogelijk maken voor ze 😉

    
 3. Eline

  april 20, 2016 at 10:16 pm

  Ach gos, arme Ashmanti. Maar gelukkig is de operatie achter de rug en is hij inmiddels een dag verder. Is dat bloed wat in die bak onder dat rooster ligt? Lijkt veel.
  Fijn dat je bij de operatie mocht zijn!
  Beterschap voor de mooie man.

   
  • margali

   april 21, 2016 at 6:37 am

   Môge Eline, ik heb even censuur toegepast 😀 en de foto een beetje bijgewerkt. Het lijkt veel bloed maar dat is echt een vertekend beeld, en mocht iemand die vlak voor zo’n operatie staat gaan googlen en dit zien dan zou dat onnodig angst kunnen geven. Dank voor je oplettendheid.
   Natuurlijk komt er bloed vrij, en de enige kies die Liesbeth dacht te kunnen behouden zorgde daar voornamelijk voor. Ik was wel blij want dat maakte meteen een einde aan de twijfel. Overduidelijk een zaak van “alles eruit!”.

    
   • Maddy

    april 21, 2016 at 6:46 am

    Wat een hoop gemeen hebben broer en zus dan en helaas ook de medische dingen!
    Ze zijn gelukkig bij jou terecht gekomen en bij jou zullen ze de best mogelijke zorg krijgen die ze nodig zullen hebben.

     
   • Eline

    april 21, 2016 at 1:39 pm

    😉

     

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: