RSS

Gelukkig …. ze is weer thuis!

08 Apr

Enthousiast werd Dakotah vanmiddag begroet toen we thuiskwamen van Liesbeth.

Gelukkig was Dakotah in orde (geen verhoging, geen luchtweginfektie) dus ze kon een roesje krijgen. Ik vroeg om meteen maar alles wat relevant kon zijn te gaan testen nu ze toch onder zeil was. Oren bleken gelukkig in orde, beetje oorsmeer maar met af en toe wat Otoclean blijft het blijkbaar onder controle.

Bloed afgenomen, en ook op mijn verzoek met een blaaspunctie urine afgenomen. Dat laatste bleek een goeie zet: het soortelijk gewicht was prachtig (fijn omdat ze toch fase 1 nierpatient is) maar er was allerlei troep te zien. Dus dat wordt opgestuurd voor een kweek. Die blaas is zowel bij Ashmanti als bij Dakotah echt een zwakke plek.

Bloed gaf een beetje hoge glucose aan 9. nog wat.. Ik dacht door stress maar Liesbeth zei dat men daar van is teruggekomen: bij Dakotah zou het een indikatie kunnen zijn dat haar alvleesklier toch opspeelt. Een jaar geleden liet een echo nog geen afwijking van de alvleesklier zien maar er waren tekenen dat het zat te rommelen daar.

Nierwaarden waren eigenlijk best goed. Meteen ook een echo gemaakt en een aantal keren gaf Dakotah aan dat ze het niet fijn vond op een bepaalde plek. Dat zou die alvleesklier kunnen zijn. Rechternier zag er goed uit, linkernier was wat verslechterd.

Darmen zagen er nu prima uit, dus de prednoral plus dieet werken goed. Ontlasting is nu ook constant uitstekend. Wat nu precies haar slechte eetlust veroorzaakt moet hopelijk duidelijk worden uit de lab-uitslagen volgende week. Mocht er iets uit de urinekweek komen dan zal ze antibiotica moeten slikken, blijkt de alvleesklier nu echt een probleem te zijn dan moet dat aangepakt worden (hoe hoor ik dan nog). Kortom, een aantal zaken waren best wel goed, en de rest is nog even afwachten.

We zijn allebei flink moe want het was behoorlijk veel. Ze ligt nu bij haar grote liefde uit te rusten 😉

Advertenties
 
3 reacties

Geplaatst door op april 8, 2016 in Dakotah

 

Tags: ,

3 Reacties op “Gelukkig …. ze is weer thuis!

 1. Maddy

  april 11, 2016 at 7:46 am

  Dat was dus best wel een “vruchtbaar” bezoek aan Liesbeth, want er zijn bepaalde dingen uitgesloten en weer andere dingen naar boven gekomen waarvan Dakotah dus best wel last van kan hebben. Afwachten wat de labuitslagen laten zien dus.
  Wel fijn dat haar darmen er nu prima uitzagen, dat is weer een zorg minder!
  Heerlijk dat ze daarna dan zo uit kan rusten bij haar grote steun en toeverlaat! 🙂

   
 2. Yvonne den Boer

  april 18, 2016 at 1:55 pm

  Zo,alles bij gelezen,je hebt weer lekker zorgjes om je katjes Marga,ik hoop dat het weer goed gaat komen met Ashmanti en Dakotah,en wat er eventueel nog uit de uitslagen komt!
  Maar wel heerlijk dat al je berdading nu veilig en netjes is,maar ik kan me voorstellen dat je het even gehad had toen het klaar was.

   
 3. margali

  april 18, 2016 at 1:57 pm

  Klopt dat het een beetje roerige tijden zijn. Maar uiteindelijk ben ik wel tevreden tot nu toe. Ashmanti moet nog onder het mes, en dan hoop ik dat de zon gaat schijnen en ik op het balkon kan gaan genieten. Leuk rommelen met plantjes en zo 😉

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: