RSS

Expeditie met 3 katten

05 Aug

Vandaag was de bloedtest voor Dakotah gepland, plus meteen ook de APK voor de beide heren. Van tevoren een plannetje bedacht hoe ik ze allemaal in hun mand zou krijgen zonder dat Quast bovenop de CV-ketel zou springen of Dakotah zich in een tunnel zou verschansen. Heel gemeen heb ik gedaan alsof ik iets lekkers in de keuken maakte, zodat ze alle 3 voor de deur gingen zitten. Toen ik die opendeed greep ik Dakotah, iets dat de katers wel gewend waren natuurlijk. Vervolgens Quast met een snoepje in z’n mand gelokt, en tja …. Ashmanti had het toen wel door maar ging toen maar heel suf voor een dichte deur zitten…die is het makkelijkste te hanteren. Dit keer kreeg Jan een heel concert te horen vanaf de achterbank van de taxi want Quast wou eruit en toen deden de anderen maar mee…

Bij Liesbeth alle manden in een aparte kamer neergezet, van waaruit we ze een voor een naar de andere behandelruimte brachten voor onderzoek, dit om teveel prikkels te voorkomen. Zo gezellig als het vroeger ging, met 3 rondwandelende katten in 1 ruimte, was nu niet echt verstandig. Eerst Dakotah een roesje gegeven om bloed af te nemen voor het gastro-panel. Morgen of overmorgen uitslag om te zien hoe de B-12 zich nu gehouden heeft. Ze gaf een gevoelig plekje in haar buik aan, en dat zou dan misschien de reden kunnen zijn waarom ik haar de afgelopen week af en toe vreemd zag zitten met haar voorpootjes onder haar lijfje, niet lekker relaxed gevouwen maar gewoon rustend op de pootjes. Voor de zekerheid heeft ze alvast weer een B-12 injektie gehad, en ze is niet gevaccineeerd. Eerst kijken hoe haar conditie nu is.

Ashmanti was weer prachtig zichzelf, zat hevig te spinnen en m’n hand te wassen terwijl hij op de tafel lag. Z’n rechterhoektand heeft een rood randje tandvlees, dus daar zit iets te rommelen en moeten we in de gaten houden. Het zou jammer zijn want hij heeft nu nog zo mooi alle 4 de hoektanden (en verder niks meer ivm FORL). Z’n oog was weer een beetje plakkerig, dus goed schoonmaken. Mogelijk zitten er toch weer dingen in de lucht waar hij allergisch op reageert.

Quast heeft vrolijk rondgelopen, z’n buik vol gegeten met snoepjes terwijl Liesbeth hem onderzocht. Hij vond het allemaal prachtig, en de grote weegschaal van Hill’s was weer z’n favoriete ligplek. De vaccinatie vond hij minder dus hij ging er bijna met de spuit in z’n rug vandoor. Die knul blijft geen 2 seconden stil zitten … maar uiteindelijk is het gelukt.

Dakotah wilde intussen niet echt goed wakker worden, vreemd want de vorige keer was ze al snel bij met dezelfde hoeveelheid. Beetje middel bij gespoten, en toen kwam ze eindelijk overeind. Ik zette Ashmanti’s mand tegen de hare, en toen kreeg ze hem in de gaten. Ik moest even opletten of ze nu niet thuis een beetje hyper zou worden maar dat is niet het geval. Ze liep nog steeds een beetje te zwalken toen ze uit de mand kwam, en ook dat was de vorige keer anders. Toen lag ze meteen genoeglijk te rollebollen bij thuiskomst. Geen idee waardoor ze nu anders reageert, maar toch blijft een roesje de minst stressvolle optie…

Hier wat foto’s in een Gallery, en ik ga met een potje thee op m’n balkon in de zon, net als de katjes.

Advertenties
 
2 reacties

Geplaatst door op augustus 5, 2015 in Dakotah, Gezondheid katten, Streken van Quast

 

Tags:

2 Reacties op “Expeditie met 3 katten

 1. Maddy

  augustus 7, 2015 at 6:51 am

  Dat was nogal een expeditie zeg, maar gelukkig is het allemaal, samen met Jan goed gegaan.
  Quast blijft heerlijk nieuwsgierig en gelukkig geen stress bij Ashmanti, maar die moet je dus de komende tijd even in de gaten blijven houden.
  Even afwachten dus op de uitslag van Dakotah.

   
 2. Yvonne den Boer

  augustus 14, 2015 at 11:42 am

  Jee,dat was me het dagje wel,voor jullie alle vier!

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: