RSS

Wel potverdorie!

18 Jun

Liesbeth belde net met de uitslag van het gastro panel, en jawel hoor …. de B-12 is weer veel te laag. Dus toch. Met vooruitziende blik heb ik gisteren alvast een spuit laten zetten hoewel Liesbeth dacht dat het niet nodig zou zijn. Dit betekent dat we nog 5 keer naar de DAP moeten voor een spuit. Jan is blij met me 😉

Ik moet ook weer de prednisolon verhogen naar 1 tablet van 5mg per dag. Die inzinking van de afgelopen 2 weken zal veroorzaakt zijn door toch te snel afbouwen want op het moment dat ik overstapte naar een halve tablet om de andere dag ging het 2 weken later mis …. Zúcht!

Liesbeth gaat nog contact opnemen met een B-12 specialist in de USA, en zich ook orienteren of er een methode is om Dakotah’s bloedtest zonder sedatie te doen. De pot met B-12 capsules kan dus voorlopig in de kast blijven.

 
10 reacties

Geplaatst door op juni 18, 2015 in Dakotah

 

Tags:

10 Reacties op “Wel potverdorie!

 1. Ella Joosten

  juni 18, 2015 at 7:51 pm

  Oh arm, dit is niet leuk, ik heb met jullie te doen, Dakotah, Marga en Jan. Veel sterkte, hoop dat er een passend antwoord komt uit de USA.

   
  • margali

   juni 18, 2015 at 8:43 pm

   Inderdaad niet leuk Ella, want dit wordt dus denk ik een chronische aandoening die we altijd in de gaten zullen moeten houden. We hebben wel een soort plan voor de toekomst, maar alles hangt af van de manier waarop de ontsteking in de darmen zich gedraagt als we prednisolon proberen af te bouwen. Voorlopig is daar geen sprake van. Overigens is de alvleesklier opnieuw goed uit de test gekomen, dus waarschijnlijk speelt die geen rol. Dit wordt een kwestie van goed opletten maar Liesbeth wilde me al vragen of ik als een soort B-12-speurneus in de praktijk wilde komen werken 😀 omdat ik al meteen die spuit liet zetten gisteren. Ik had daar zó’n sterk voorgevoel over….blijkbaar heb ik er een neus voor …

    
 2. Ella Joosten

  juni 18, 2015 at 9:00 pm

  Wat een leuk job aanbod van Liesbeth, wellicht iets om te overwegen. Jij zou er inderdaad geknipt voor zijn.
  Dus Marga…….

   
  • margali

   juni 18, 2015 at 9:23 pm

   Volgens mij werkt die speurneus alleen als het om mijn eigen katten gaat die ik iedere dag zie 😀

    
 3. Nienke

  juni 18, 2015 at 9:02 pm

  Overwegen om zelf die B12 injecties te geven misschien?
  Wel balen hoor!

   
  • margali

   juni 18, 2015 at 9:23 pm

   Je weet dat ik 4 jaar lang insuline gespoten heb bij Joris, dus ik ben er niet bang van. Maar deze B-12 is een rot-injektie: hij prikt/brandt. En ik merk ook aan Dakotah dat ze het absoluut niet fijn vindt. Ik kan dat dus niet in m’n eentje, maar moet dan iemand organiseren om haar vast te houden. Bovendien moet ik dan eerst een spuit gaan halen op de fiets (is half uur heen en half uur terug) omdat die spuiten niet goed houdbaar zijn. Kortom: héél veel inspanning en geregel voor mij, en als ik het met de taxi doe dan is het makkelijk voor mij en krijgt de assistente de schuld van die rotprik en niet ik … 😉 Het is alleen minder leuk voor m’n portemonnee, maar daar heb ik me al bij neergelegd.

    
 4. Nienke

  juni 18, 2015 at 10:19 pm

  Dan is dat helaas geen optie voor jullie idd.
  De samenstelling is anders dan de “menselijke variant” denk ik, want die ampullen bewaar ik gewoon in de koelkast en kan pijnloos onder de huid worden gespoten net zoals je wsch met de insuline deed. Dan Jan maar sponsoren 😉

   
  • margali

   juni 18, 2015 at 10:25 pm

   Geen idee Nienke. Het gekke is dat Helen op Tanya’s site ook zegt dat het niet prinkt/brandt maar ik zie aan Dakotah dat ze het behoorlijk vervelend vindt terwijl ze bij andere injekties geen spier vertrekt. Ik laat het maar zo.

    
 5. Eline

  juni 19, 2015 at 3:30 pm

  Jee, dat is zeker niet leuk Marga. Daar ben je de komende weken dus wel weer zoet mee. Sterkte ermee.

   
  • margali

   juni 22, 2015 at 9:49 am

   We moeten het maar afwachten Eline, ik hou er rekening mee dat dit een chronisch probleem zal blijken. Zolang we haar maar comfortabel kunnen houden, en lekker aan het eten, ben ik tevreden.

    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: