RSS

Wassen ….

28 Jan

We zijn weer thuis, en Dakotah is meteen aan het wassen geslagen. Ik heb haar even geholpen om de nog resterende gel van de echo weg te halen, maar dat was natuurlijk niet goed genoeg.

tn_CIMG6248

De echo is goed gegaan. Ik heb constant zachtjes tegen haar gepraat en zo is het gelukt zonder een roesje. Effe bloed afnemen lukt dus niet, een langdurige echo wél ….. Kátten!

Er is wel een en ander uit tevoorschijn gekomen. Wat ik ervan onthouden heb: Haar linker nier is kleiner en een beetje rond ipv niervormig. De rechter nier ziet er normaal uit. De blaas zit vol met spikkels en troep, mogelijk (??) afkomstig uit haar (linker?)nier. Het zijn zo te zien geen steentjes want Liesbeth ziet geen schaduwen. Alvleesklier ziet er wel OK uit maar Liesbeth wantrouwt het toch een beetje. De darm laat een probleem zien, vlak bij de dunne darm, waar een stuk niet goed eruit ziet, waarschijnlijk ontstoken. Dat gaat behandeld worden met Prednisolon anders heeft het toedienen van de B-12 geen zin want wordt niet opgenomen. Daarnaast krijgt Dakotah ook Cerenia om de misselijkheid nu direct aan te pakken. Op den duur moet de B-12 hopelijk ook op een goed niveau komen waardoor gebrek aan eetlust afneemt.

Omdat de creatinine verhoogd is en het soortelijk gewicht van de urine te laag, en die linker nier kleiner is, zal Dakotah waarschijnlijk toch wel op nierdieet moeten. Maar eerst moet die darm tot rust komen. Voorlopig blijft ze even op de RC Sensible en 3x daags natvoer van Sheba of Applaws oid. Geen Metabolic meer..

Ik heb voorlopig voor de komende weken afgesproken dat ik op een vaste dag en tijd met een taxi tegen een vaste ritprijs naar de praktijk ga. Snel naar binnen, injektie Vit-B12 laten zetten en weer met dezelfde taxi terug. De assistente die hielp was echt ontzettend lief en bood aan om 1 keer per week die spuit te komen zetten, maar dat zou betekenen dat zij na haar werk een half uur naar mij zou moeten fietsen …. en dat vind ik toch echt te gek voor woorden. Dat gaan we dus niet doen … Eva je bent een schat.

Het kind is nu aan het spelen met een rietje…. 😉

 
4 reacties

Geplaatst door op januari 28, 2015 in Dakotah, Gezondheid katten

 

Tags: , , ,

4 Reacties op “Wassen ….

 1. Maddy

  januari 28, 2015 at 7:37 pm

  Fijn dat de echo zonder roesje goed is gegaan!
  Leuk is anders, maar je weet nu iig waar de slechte eetlust en vage klachten vandaan komen.
  Hopelijk gaat die prednisolon en de vitame B-12 aanslaan bij haar en gaat ze weer opknappen.
  Sterkte ermee!

   
  • margali

   januari 28, 2015 at 8:06 pm

   Dank je wel Maddy. Ik vind het jammer dat ze zo jong al deze problemen heeft, maar we gaan er het beste van maken. Liesbeth zei dat we er in een heel vroeg stadium bij zijn, dus ik blijf optimist. Het belangrijkste is dat het dametje zich prima gedraagt, geheel haar eigen gang gaat, en zelfs met die B-12 tekort en andere problemen toch nog zelf eet (zolang het geen Metabolic is 😀 )

    
   • Maddy

    januari 29, 2015 at 9:03 am

    Jij bent natuurlijk ook heel alert op je katten, waardoor je er in een vroeg stadium bij bent.
    Het gedrag van Dakotah is natuurlijk een heel belangrijke graadmeter en hopelijk blijft ze zelf eten.

     
 2. Marjolijn

  januari 30, 2015 at 12:03 pm

  Wat mooi dat de echo is gelukt zonder roesje. Ik hoop dat Dakotah zich snel beter voelt. En wat ontzettend lief van de assistente dat ze naar jou toe wilde komen om de injectie te zetten. Zulke mensen bestaan dus nog, maar ik denk dat je ze met een lampje moet zoeken.

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: