RSS

Dat gevoel van mij …..

21 Jan

Dat gevoel van “er is iets mis met Dakotah” klopte dus aardig. Vanochtend ben ik voor de 3e keer met Dakotah naar Liesbeth gegaan. Vier weken slecht eten was genoeg. Ze moest nuchter zijn maar mocht dan wel symbolisch een klein beetje Sheba.hebben. Ik deed er een flinke plens water bij in de hoop dat ze dan later een volle blaas zou hebben zodat ik niet naderhand hier thuis plas zou moeten opvangen.

Algeheel onderzoek leverde niks op. Beetje afgevallen, rode keel was nu eigenlijk OK, beetje gevoelig bij de blaas. Bloed afnemen bleek niet zo eenvoudig: welke houding we ook probeerden, de dame bleef rustig zitten/liggen tot het moment dat het beschermkapje van de naald afging en dat was het teken voor verzet…. Uiteindelijk heeft ze een klein roesje gekregen. Daardoor wordt bloed afnemen wat lastiger omdat de bloeddruk wat daalt, maar het kon niet anders. Er werd voldoende bloed afgenomen voor een algemeen onderzoek waar ik op kon wachten, en voor de alvleesklier moest wat bloed opgestuurd worden.

De uitslag van de bloedtest gaf een wat verhoogde creatinine te zien, en nog een paar afwijkende waarden. Dus er was wel iets aan de hand, maar wat? Volgende stap was dus toch een urineonderzoek. Toen we begonnen was Dakotah’s blaas nog praktisch leeg, maar omdat we zo lang met dat bloed bezig waren geweest zat de blaas nu aardig vol, en Liesbeth kon zonder problemen een blaaspunctie doen. En daar kwam toch een verrassing uit: pH was prima, soortelijk gewicht was 1.025 maar onder de microscoop was een heleboel aktiviteit te zien. Er wordt dus ook urine opgestuurd voor een kweek, maar Liesbeth denkt dat er in ieder geval grote kans is op een urineweg/nierbekkenontsteking. Dakotah is een klein beetje incontinent, en de kans op een bacteriele ontsteking is groot. Ze krijgt nu voor een week alvast een Synulox-kuur en dan is het wachten op de uitslagen waarna we gaan overleggen … Begin volgende week wordt dat.

Eenmaal thuis was ze zó tevreden, lag te rollebollen over de vloer, wilde samen met de katers een handje brokjes eten (en hield het binnen) en wordt nu afgelebberd en gewassen door haar grote vrind.

tn_CIMG6221
tn_CIMG6223
tn_CIMG6231

Advertenties
 
2 reacties

Geplaatst door op januari 21, 2015 in Dakotah, Gezondheid katten

 

Tags: , , ,

2 Reacties op “Dat gevoel van mij …..

 1. Maddy

  januari 21, 2015 at 7:22 pm

  Dat gevoel van jou is natuurlijk door de loop van de jaren steeds verder verbeterd en dat is alleen maar goed en in het belang van je katten.
  Dus toch wat gevonden, hopelijk reageert ze goed op de medicatie. Wat een heerlijke thuiskomst had ze!

   
 2. Marjolijn

  januari 23, 2015 at 9:27 am

  Wat lief hoe ze thuis weer ontvangen werd.

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: