RSS

Boender: dankzij chip na 7 jaar weer thuis

25 Nov

boender-beppie
Boender weer thuis, nu veilig in de ren.

Vanochtend kreeg ik een bericht van Beppie dat Boender, de kat van haar zus, na 7 jaar vermissing weer thuis was.

Op 8 augustus 2007 verdween Boender uit de tuin (omgeving Veldhoven). Uiteraard werd bij alle instanties melding gemaakt van de vermissing, werd de hele omgeving eindeloos afgezocht, en gingen ze hoopvol kijken als er een kat gevonden werd die op Boender leek. Steeds bleek tot hun teleurstelling dat het hem niet was.

Boender’s vrouwtje was ontroostbaar, maar ja …. het leven ging door. Ze had nog een kat Tripper, en hond Charlie. In 2010 werd Tripper ziek, en stierf een paar maanden later. Het jaar daarop overleed ook Charlie. En toen was er niks meer. Het jaar daarop kwamen er twee kittens in huis en ook weer een pup.

Twee weken geleden werd er een kat na een melding in Venray van “overlast door een kater” door de gemeente naar een pension gebracht. Bij het dierenpension werd zijn chip uitgelezen en toen kwam dankzij de goede registratie van de chip de naam van de eigenaar tevoorschijn.De volgende dag gingen ze er naar toe, benieuwd hoe het weerzien na 7 jaar zou zijn. Beppie vertelt: “onze verbazing was nog groter toen we hem zagen. Zooo mooi en zooo lief! Kopjes geven, tegen je aan kruipen, op zijn rug liggen, knorren, spinnen. Een genot om te zien en te voelen. Wat een kroelkat, nog altijd!. Boender is weer helemaal THUIS, vanaf het begin, het lijkt of hij alles nog kent. Alleen de andere katten vindt hij nog niet zo leuk. In het begin gromde en blies hij, inmiddels geen geluid meer maar een tik als ze te dicht bij komen”. In de tuin was met de komst van de kittens een ren gebouwd, dus dat is nu wel heel fijn.

Hoe lang Boender gezworven heeft weet niemand, maar wel is duidelijk dat hij uiteindelijk goed verzorgd is door iemand die er niet aan gedacht heeft om te controleren of Boender gechipt was. Er is nu misschien iemand weer ontroostbaar om het verlies van z’n kat …. Hieruit blijkt maar weer het belang van chippen, én ook van een goede registratie. En ook van éérst een chip-controle als je een kat hebt gevonden en besluit dat hij wel bij jou mag blijven….

Ik wens Boender nog een lang en gelukkig leven! 😀

Facebookpagina van Nederlandse Databank Gezelschapsdieren
Facebookpagina Heike Dierrijk Klinieken

Advertenties
 
7 reacties

Geplaatst door op november 25, 2014 in Buitenwereld, Katten

 

Tags: , , , ,

7 Reacties op “Boender: dankzij chip na 7 jaar weer thuis

 1. Pieta

  november 25, 2014 at 4:46 pm

  Dan is Boender waarschijnlijk ook al die jaren niet gezien door een dierenarts die immers bij elk bezoek de chip uitleest.

   
  • margali

   november 25, 2014 at 5:04 pm

   Ja zou best kunnen Pieta. Maar niet iedere dierenarts is zo nauwkeurig als de onze. Dus misschien is hij wel eens gezien maar gewoon niet gecontroleerd ….
   Trouwens een goeie opmerking van je want bij ons laatste bezoek met alle katten tegelijk zijn we dat vergeten … een chip kan namelijk ook wel eens gaan zwerven. Zal ik volgende controle aan denken.

    
 2. Maddy

  november 25, 2014 at 6:36 pm

  Geweldig dat Boender na zoveel jaar weer thuis is, maar misschien zal hij dus idd elders gemist worden.

   
  • margali

   november 25, 2014 at 7:17 pm

   Dat zou kunnen Maddy, maar tegelijkertijd bedenk ik ook: als een kater na klachten uit de buurt wordt gevangen door de gemeente dan zal daar toch iets aan de hand zijn geweest?

    
 3. mmld

  november 25, 2014 at 9:39 pm

  Ongelofelijk verhaal, maar blij!
  Een vriendin van me heeft sinds twee weken een aanloop poesje via een DA onder haar hoede genomen, maar ik verbaasde me erover dat er niet eens is gecheckt of het een chip had (DA gaf het bericht gewoon via-via door in een nieuwsbrief zonder het beestje gezien te hebben) Stel je voor dat er iemand al weken treurt om het verlies. Ik heb mijn mening gegeven maar vriendin was vastbesloten en denkt alleen maar aan haar eigen “geluk”
  “Nee jij hebt geen chip hè” al kroelend met de poes (die mauwend uit het raam en bij de deuren stond (flatwoning))
  Het zit me niet lekker maar wat kan ik eraan doen…… 😦

   
  • margali

   november 25, 2014 at 9:41 pm

   Nou die dierenarts zit dus hartstikke fout. In mijn ogen heeft die de verantwoordelijkheid om te checken voordat hij/zij een verzorg-adres zoekt.

    
 4. mmld

  november 25, 2014 at 9:56 pm

  Ze wacht op een actie over een paar weken om de poes voordelig te laten chippen; ben benieuwd of ze dan iets vinden… … …

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: