RSS

Afscheid van Felix.

06 okt

felix-april2014 Op dinsdag 30 september om 16.35 uur is Felix overleden, rustig en vredig thuis bij Ella en z’n vrindje Tommie. Toen er in april de diagnose Chronische Pancreatitis werd gesteld heeft Ella alles gedaan om hem te helpen beter te worden, maar ze heeft hem laten gaan toen bleek dat hij niet meer kon. Felix was een kater die duidelijk aangaf wat hij wel en niet wilde, en Ella heeft zijn grenzen gerespecteerd. Tot haar immens grote verdriet. Vanochtend kreeg ik van haar een ontroerende brief, en vertelde ze dat Felix vandaag weer thuiskomt. Dat wil zeggen de as van Felix…. Ik mag een stukje van haar brief hier neerzetten.

HOE FELIX IN MIJN LEVEN KWAM. Niet ik, maar Felix heeft mij gekozen. Aanvankelijk was hij de kat van de buren. Maar Felix koos ervoor om een groot gedeelte van de dag bij mij te zijn. Hij ging alleen naar huis om er te eten en te slapen.

Een drachtige moederpoes kwam bij de buren logeren. Voor Felix was weinig aandacht. Omdat de poes rust moest hebben werd het etensbakje van Felix buiten gezet. Dit ging te ver, en op een zomerse avond is hij ervan door gegaan.

Zes weken is hij zoek geweest. Ik was ten einde raad, heb hem overal gezocht, asiel, de buurt, briefjes opgehangen etc. Toen kwam het verlossende bericht, 2 jongetjes hadden hem gevonden, 8 km van huis.

Felix had een vlooienband om, geheel tegen mijn zin, maar ik kon er niks van zeggen, het was de kat van de buren. De vlooienband heeft de nodige ellende veroorzaakt. Met zijn voorpootje is hij blijven hangen in het bandje, en sjokte nog voort op 3 pootjes. Door het constante getrek aan het bandje is er een zeer diepe wond ontstaan. De maden zaten er al in toen hij bij de DA binnenkwam. Het was kantje boord.

Ik had inmiddels al met de buren overlegd, dat als Felix gevonden zou worden, ik hem wilde adopteren. Hun kinderen mochten kiezen, Felix of een jong katje. Ze kozen voor het laatste. Wat was ik blij, en zo kwam Felix voorgoed in mijn leven. Hij was toen 4 jaar oud. Weken heb ik hem intensief verzorgd, 2maal daags de wond schoonmaken, etc. De DA zei weet waar je aan begint, het kan goed of fout gaan. Het ging goed, en zo mocht ik nog 8 prachtige jaren met hem doorbrengen. Daar ben ik dankbaar voor.

Van gelijke strekking is Tommie in mijn leven gekomen. Ook hij heeft voor mij gekozen. Felix en Tommie waren dikke maatjes, zo close, sliepen samen, spelen, mekaar wassen. Waar Felix was was Tommie. Nu merk ik aan Tommie dat hij iets mist.

Wij kijken terug op een mooi afscheid. Felix is rustig en vredig ingeslapen in zijn eigen vertrouwde omgeving, op een mooie zonnige herfstdag. Wij zijn diep bedroefd. Ik heb altijd geweten dat als Felix er niet meer is, ik een zware periode tegemoet zou gaan. Hij was een zeer bijzonder diertje voor mij, die mij heel veel geluk heeft gebracht. Ik hield intens veel van hem. Het rouwen heeft zijn tijd nodig. In mijn hart zal hij blijven voortleven.

Lieve Ella, we hadden een fijn contact. Ik wens jullie heel veel sterkte.

Advertenties
 
7 reacties

Geplaatst door op oktober 6, 2014 in Afscheid & rouw

 

Tags: , , ,

7 Reacties op “Afscheid van Felix.

 1. mmld

  oktober 6, 2014 at 8:41 pm

  Ach gossie, sterkte! Mooi beessie……

   
 2. Pieta

  oktober 6, 2014 at 9:04 pm

  Triest, Felix is niet oud geworden maar heeft bij Ella een fijn leven gehad. En ja, poezen kiezen zelf bij wie ze willen wonen.

   
 3. Maddy

  oktober 7, 2014 at 4:51 am

  Wat heeft Felix een geluk dat Ella in zijn leven is gekomen.
  Rust zacht Felix en veel sterkte voor iedereen die van hem hield!

   
 4. marijke

  oktober 7, 2014 at 3:23 pm

  Gelukkig heeft hij die goede jaren gehad bij Ella. Sterkte.

   
 5. Yvonne den Boer

  oktober 16, 2014 at 9:58 am

  Wat heeft Felix geboft met een liefdevolle buur,en gelukkig daarna gouden mandje……
  Kiezen tussen een kitten en je eigen kat,hoe kun je……rust zacht mooie Felix.

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: