RSS

De dans ontsprongen

05 Aug

Het is nu echt afgelopen: opnieuw heeft een kat in de fik gestaan. Dit keer was het Ashmanti die in een onbewaakt ogenblik een scherpe brandlucht verspreidde door z’n staart doodgemoedereerd vlakbij een brandende gaspit te houden. Hij bleef rustig zitten schroeien….. Dit gebeurt me nu nooit meer. Ik dacht dat ze hun lesje geleerd hadden maar nee dus. Dan maar protest dat het langer duurt maar ik blijf bij die ketel staan totdat het water kookt.

tn_CIMG5741

tn_CIMG5742

Alles eruit gekamd en behalve een hap uit die staartpunt zie je er niks meer van. Geen brandwond, alleen een schroeiplek, maar toch ….

En zelf heb ik waarschijnlijk nét op tijd acute een allergische aanval weten te voorkomen. Het was op het randje. Ik had vrijdag al een waarschuwing gehad: trillen, zweten, niet lekker, maar dacht aan een opvlieger na die Prednison spuit. Gistermiddag opnieuw en veel erger. En opeens bedacht ik me dat ik nu zo’n 3 weken maaltijdsalades eet voor de lunch om af te vallen. Lukt prima, maar ik ben allergisch voor tomaten, en rauwe groenten zoals sla vallen ook niet goed in m’n darmen. M’n allergoloog heeft me jaren geleden na een test uitgelegd dat ‘ns een tomaat geen kwaad kan, maar het effect cumuleert en opeens is het bóem …. foute boel, alsof ik een ernstige voedselvergiftiging heb. Uiteraard geen tomaat en sla meer, ik vang het nu op met komkommer en gekookte groenten want dan kun je evengoed nog wel iets aardigs maken. Vanochtend voel ik me al een stuk beter.

tn_CIMG5749

Advertenties
 
14 reacties

Geplaatst door op augustus 5, 2014 in Gezondheid, Gezondheid katten

 

14 Reacties op “De dans ontsprongen

 1. mmld

  augustus 5, 2014 at 10:57 am

  Misschien tijd voor een waterkoker?

   
  • margali

   augustus 5, 2014 at 11:33 am

   Ja die heb ik wel maar dan moet ik hem een permanente plek in m’n keuken geven want ik heb 3x per dag kokend water nodig. En bovendien smaakt het water uit die koker niet lekker vinden de skatjes… ik heb het moeten doen toen ik “kampeerde” in de woonkamer toen m’n keuken verbouwd werd. Ik blijf er nu gewoon echt bij staan voortaan dan kan er niks gebeuren. En loop ik weg dan gas uit …

    
 2. Maddy

  augustus 5, 2014 at 3:35 pm

  Oei, gelukkig dat je dus in de buurt was om die brandlucht op tijd te ruiken en erger kon voorkomen.
  Kun je die tomaat niet lekker grillen voor in je sla?

   
  • margali

   augustus 5, 2014 at 5:09 pm

   Maddy, ik loop nooit weg uit de keuken hoor, maar het gasstel staat achter me. Ik kijk wel steeds achterom, want ze zitten elkaar voortdurend te meppen … als het om eten gaat zijn het roofdieren … en dat is nu afgelopen. Ik blijf bij het gas totdat het water kookt.

   Wat die tomaat betreft: vanmiddag een salade gemaakt zonder sla en tomaat. Zie foto hierboven. Was erg lekker maar ongeveer 2 uur later begon ik toch weer – hoewel véél minder – me een beetje beroerd te voelen. Dus er is nóg iets dat niet goed is. Wordt een zoektocht, en anders wordt het maar weer een stomme boterham met kaas … ook lekker.

    
   • Pieta

    augustus 5, 2014 at 8:25 pm

    Misschien is een salade simpelweg te weinig voor je en wordt je daarom zo beroerd.
    Oh ja, zo’n stinkende schroeistaart komt mij bekend voor. Gelukkig voelen ze er zelf niets van.

     
   • Maddy

    augustus 6, 2014 at 4:51 am

    Je zult dus nog verder uit moeten vogelen waar je dan wel precies tegen kan en wat die reactie veroorzaakt.

     
   • margali

    augustus 6, 2014 at 6:33 am

    De rest van de middag en avond was ik gewoon beroerd. Voorlopig geen salades of ongekookte groenten meer. Ik verzin iets anders. Bah, 2 dagen naar de $#^%$%# door die stomme allergie.

    En Pieta, het is echt een heel bord vol met niet alleen groenten, maar ook een stukje gerookte kip, een gekookt ei, een halve avocado, allemaal dingen die best flink vullen 😉 Heb daarna ook urenlang geen honger meer.

     
 3. Everdien

  augustus 5, 2014 at 8:27 pm

  Blijf ook altijd in de buurt van het gasstel, zeker met 3 ondernemende Coons. Dion senior is met zijn 15 en half jaar met pensioen wat betreft zijn kwajongens streken. Hij kan die jongelingen bekijken met een blik van heb ik me ook ooit zo mal gedaan?

   
  • margali

   augustus 6, 2014 at 6:29 am

   Everdien, jij hebt ook van die boefjes die maling aan alles hebben, Coons kennende. Nieuwsgierig en ondernemend, en je hebt ogen van voor en achter nodig 😀

    
 4. marijke

  augustus 6, 2014 at 1:33 pm

  Tja, zou anders toch ook maar voor de waterkoker gaan. Gelukkig blijven ze hier bij het gasstel weg en ik er eigenlijk altijd bij.

   
 5. Yvonne den Boer

  augustus 7, 2014 at 6:47 pm

  Jeetje,dat was schrikken!
  Gek dat ze het water uit een waterkoker niet lekker vinden,ik merk daar nooit wat van.
  En lastig om precies uit te vinden waar je nu allergisch voor bent zeg!Niet te vaak hetzelfde eten,afwisseling is beter!

   
  • margali

   augustus 7, 2014 at 7:31 pm

   Ik vermoed dat er een luchtje aan zit juist omdat ik hem nooit gebruik. Ik kan het ook ruiken zelfs. En nu gaat het ook goed hoor: ik blijf er gewoon voor staan, het is zó klaar (hoewel altijd te lang voor die hongerlappen).

    
 6. Maret Andersen

  augustus 8, 2014 at 8:37 am

  Marga is het met álle rauwe groenten? Ik eet sinds vorig jaar oktober groene smoothies, hoofdbestanddeel spinazie [heeft mijn voorkeur] of broccoli. Misschien komt je allergie ook door nitraatrijke groenten [bijna alle bladgroente] en niet met bijv. broccoli. Daarbij doe ik dan 2-3 stuks fruit, meestal wel banaan voor het zoete, maar verder van alles. Sinasappel maakt het bitter dus dat doe ik niet meer, maar al doende leert men. Ik kan daar de hele ochtend op teren, doe er ook soms havermout doorheen als extra vulling en qua afvallen gaat dit perfect.

   
  • margali

   augustus 8, 2014 at 8:48 am

   Bedankt Maret, ik zal het onthouden (da’s het fijne van een blog…je kunt terugzoeken 😉 maar op het ogenblik weet ik niks meer. Gisteren geen rauwe groenten gegeten, en opeens rond 21.00 uur werd ik opnieuw beroerd. Dus er zal iets in m’n avondmaaltijd gezeten hebben (paella, niet zelfgemaakt) waar ik op reageerde. Weer alleen misselijk en pijn achter de ogen, met rommelende darmen. Vanochtend voel ik me erg gammel, dus m’n training heb ik gehalveerd. Vandaag ga ik niks doen, behalve beetje huishouden en een quiche maken. Ik wacht alles maar even rustig af nu.

    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: