RSS

Ceguinha’s kittens

31 Jul

Op 15 mei kwam Ceguinha aan op Schiphol, uit Brazilië overgebracht naar Nederland door Stichting Katimo. Maar haar 5 kittens bleven achter, en moesten weg uit het huis waar ze waren opgevangen. Er was geen nieuw adres voor ze. De vele mensen die door extra donaties de reis van Ceguinha mogelijk hadden gemaakt hadden zich voorgenomen dat ook deze kittens hierheen moesten komen. Alle voorbereidingen werden getroffen: de vereiste vaccinaties en papieren werden geregeld. Hier lagen de kittens nog in zalige onwetendheid een dag voor vertrek:

bendevan5-A

De vorige keer maakte Yves de lange reis, nu stapte Nynke op het vliegtuig, kwam aan in Natal, Brazilië, ging door de douane, nam de kittens in ontvangst, ging weer door de douane met de 5 draagmanden en stapte op het vliegtuig terug. Vanochtend kwamen ze in goede gezondheid aan op Schiphol:

bendevan5-B

En toen begon de ellende: er was iets mis met de papieren (werd gezegd) en ze werden tegengehouden. Er waren 2 opties: terugsturen of 30 dagen met z’n vijven in quarantaine, met een enorm kostenplaatje. Terugsturen was geen optie (zou ook heel veel kosten) dus ze zullen in quarantaine moeten. Ik wacht samen met alle meelevende donateurs op verder bericht. Uiteraard is er aandacht van de media.

Je kunt het verhaal volgen op Katimo’s Facebook

Advertenties
 
2 reacties

Geplaatst door op juli 31, 2014 in Buitenwereld, Katten

 

2 Reacties op “Ceguinha’s kittens

 1. Maddy

  juli 31, 2014 at 3:59 pm

  Oh, wat triest, wat een teleurstelling is dat zeg. Ik ga gauw wat overmaken zodat de katjes toch hier kunnen blijven.

   
  • margali

   juli 31, 2014 at 4:47 pm

   Wat lief Maddy. Ik heb geen details gehoord, en ik snap het ook niet. Waarom komt Ceguinha er wél doorheen en de 5 kittens niet? Ik las ergens dat er beide keren precies hetzelfde gehandeld is mbt vaccinaties en papieren. Afwachten maar …

    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: