RSS

Meatloaf van Leyna

07 Mrt

Hier is het eerste baksel van Leyna:

tn_meatloaf margriet

Ze heeft half-om-half gehakt gebruikt. Ze zegt: “Behoorlijk vet, en niet zo mooi uit het blik, maar best lekker! Ik blijf oefenen, volgende keer alleen rund… 🙂 en de kruiding is goed!

Advertenties
 
6 reacties

Geplaatst door op maart 7, 2014 in Recepten

 

6 Reacties op “Meatloaf van Leyna

  1. margali

    maart 7, 2014 at 7:18 pm

    Ziet er goed uit.
    Als ik zo kijk vraag ik me toch af of zo’n cakeblik misschien te smal en hoog is? De lage schaal van mij is breder, ik denk dus dat het makkelijker gaart?
    Lekker ook op brood!

    En ik realiseer me net dat mijn gehakt ook praktisch half-om-half was, alleen heb ik het zelf gemengd. Ik vermoed dat er toch meer varken zit in HOH en dat je beter zelf bijvoorbeeld 400 gram rund en 200 gram varkens kunt nemen.

     
  2. Leyna

    maart 7, 2014 at 9:36 pm

    Ha ha! Die foto was vlak na het moment van “storten” De damp sloeg er vanaf!
    Ik had een pond half om half en 300 gram rundergehakt, en moest flink vet afgieten. Daarbij 80 gram paneermeel. Het is echt te vet, ik gooi de helft weg, de rest gaat de vriezer in om later te eten met iets absorberends als aardappelen o.i.d.

     
    • margali

      maart 7, 2014 at 10:08 pm

      Zonde dat het te vet is geworden…. Toch is het – hoewel jammer voor jou – een goeie les voor mij.

       
  3. marijke

    maart 8, 2014 at 11:50 pm

    En misschien toch bakpapier gebruiken tegen het vastzitten, ik gebruik het vaak als ik zelf brood bak in zo’n blik anders zit mijn brood vast.

     
  4. Maddy

    maart 9, 2014 at 11:46 am

    Ik maak ook regelmatig zo’n meatloaf, maar op de helft van de baktijd in de oven haal ik hem er altijd even uit en schep al het vocht (vet) eruit, zodat hij minder vet wordt.

     
    • margali

      maart 9, 2014 at 11:50 am

      Ook een goeie tip Maddy. Bij m’n laatste meatloaf zag ik inderdaad halverwege langs de zijkanten vocht/vet borrelen maar toen het klaar was zag je daar niks meer van. Zal ik aan denken de volgende keer.

       

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: