RSS

Valentino brengt vreugde

25 Jun

Everdien en Gijs hebben onlangs veel verdriet gehad van het overlijden van 3 van de 4 oude katjes. Om overgebleven Dion toch wat gezelschap te geven hebben ze Valentino, een jonge Maine Coon kater in huis genomen. Met Dion klikt het geweldig, en er is weer vreugde in huis. Everdien stuurde me gisteren een bericht:

ik heb afgelopen vrijdag een tuigje voor Valentino gekocht want ik wilde hem een keer meenemen naar het werk en naar onze neef Jarco die na een verkeersongeluk verleden jaar april in een verpleeghuis is beland. Het is een wonder dat hij nog in leven is.

Valentino liep met het tuigje alsof hij dit altijd had gedaan. Hij is vrijdag naar Jarco en zijn woongroep geweest en afgelopen zondag op mijn werk. Het is een natuurtalent en wat dit met de mensen deed heel geweldig om dat te mogen ervaren. Zo rustig en zo lief naar de mensen toe, ongelooflijk.

Jarco heeft na het ongeluk een tijd zelf niet kunnen praten en hij zei tegen Valentino : Jij kunt wel praten , laat eens horen dat je kunt praten Miauw! Hij had de grootste lol.

Hierbij wat foto’s van Jarco met Valentino op schoot, en Valentino met de mensen in het huiskamerproject van de zorginstelling waar Everdien werkt. Ik vind het geweldig dat dit zo kan.

jarco-valentino

valentino op bezoek

valentino-zorginst1

valentino-zorginst2

Advertenties
 
7 reacties

Geplaatst door op juni 25, 2013 in Buitenwereld, Katten

 

Tags: , , ,

7 Reacties op “Valentino brengt vreugde

 1. everdien

  juni 25, 2013 at 3:50 pm

  Hoi Marga,

  Heb al weer een verzoek van een collega van de afdeling om bij een bedlegerige Mw langs te gaan die dol op katten is. Complimenten ook aan de fokker van Valentino, hij heeft een pracht karakter en lijkt er geknipt voor maar ik wil ook aan Valentino’s welzijn denken , hij moet het niet als vervelend ervaren dus we gaan er gedoseerd mee om. Even rust nu.

  Groetjes ook van Gijs en een knuffel voor de 3 Musketiers,

  Everdien

   
 2. margali

  juni 25, 2013 at 3:57 pm

  Natuurlijk kijk je allereerst naar hoe Valentino het vindt. Het moet ook voor hem iets zijn dat hij leuk vindt. Sommige katten hebben dat in zich. Wie weet ligt er voor Valentino een carriere in het verschiet.

   
 3. leo willemse

  juni 25, 2013 at 5:46 pm

  wat leuk als je als fokker van valentino dit ziet gebeuren,mensen blijschap geven en dan in eenvoud.everdien en gijs zijn hele aardige en lieve mensen en als fokker van dit prachtige ras doet mij dan ook heel erg veel.
  groetjes cattery wabanaki leo willemse. http://www.wabanaki.nl

   
 4. Yvonne den Boer

  juni 26, 2013 at 8:49 am

  Wat geweldig dat dieren dat met mensen kunnen doen hé!
  Ik heb een kennisje,die vrijwillerswerk bij een kinderboerderij doet,en één keer per week gaat ze met een auto vol kippen,loopeenden,konijnen,een fret en nog wat wisselend spul naar oudjes,als je dat hoort hoe genieten dat voor iedereen is!

   
  • margali

   juni 26, 2013 at 11:05 am

   Wat leuk Vonne! zolang het voor de dieren geen (of nauwelijks) stress betekent vind ik het een schitterende mogelijkheid om mensen vreugde te geven en een levend wezen aan te raken en te liefkozen. Want heel veel mensen in instellingen worden eigenlijk nooit meer op die manier aangeraakt.

   Ik weet hoe mijn moeder – totaal geen kattenmens maar een echte hondenliefhebber – heel erg genoten heeft van de katten. Zo was voordat ze bij me kwam wonen eigenlijk bang van katten, maar korte tijd later sliep die enorme Benneke gewoon naast haar hoofd op het kussen 😉

    
   • Yvonne den Boer

    juni 27, 2013 at 4:04 pm

    Ja,dieren kunnen zoveel goed doen voor mensen hé,vooral de oudjes kunnen er hun liefde aan kwijt,bijzonder dat jouw moeder nog zoveel van katten heeft leren houden zeg!
    De dieren waar dat kennisje van mij mee op pad gaat,zijn speciale kippenrassen die heel relaxt zijn en dat zijn die loopeenden ook,en de rest is er aan gewend en is nergens bang voor,anders zou zij het ook zielig vinden hoor het dier staat bovenaan!

     
 5. Marjolijn

  juni 28, 2013 at 1:36 pm

  Wat prachtig om te lezen. Mooi om te zien dat een dier mensen zo kan opvrolijken. En wat een schat is die Valentino zeg. En een prachtig dier.

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: