RSS

Warm!

23 Mei

Ik moet zeggen: mij bevalt het wel. Heerlijk op m’n balkon liggen bakken, temidden van m’n eindelijk op Hemelvaartsdag gevulde plantenbakken. Het is een beetje een ongeregeld zootje geworden want ik kon niet meer krijgen wat ik wilde hebben. “Mevrouw, in maart-april waren we al helemaal uitverkocht”. Dus ik heb maar wat lukraak gepakt. M’n hart is er niet in dit jaar … maar ik heb wel aan de voorkant van m’n huis bakken met geraniums, en dat staat leuk.

Met Coco gaat het héél langzaam minder goed. Ze heeft – logisch – nu last van de warmte maar ze lijkt al een tijd pijn te hebben in haar rechter schouder. En het eten met de spuit gaat moeizamer: ze vindt het vervelend nu, blijft wel netjes zitten maar maakt af en toe een beleefd protestgeluidje. Ik vind het rot, maar ik kan niet anders. Want als ik verder naar haar kijk zijn er nog zó veel geniet-momenten. Ze slaapt ’s nachts niet meer bij me, maar ’s ochtends wil ze nog wel bij me kruipen als ik uitslaap met ontbijt op bed. Dat wil ze dus wel elke morgen (niet mij maar dat ontbijt), maar soms moet ik naar fitness en dan zét ze me toch een keel op! als een krolse kat met heel diepe keelgeluiden, alsof haar het vreselijkste onrecht aangedaan wordt. Ik zet dan m’n sporttas op de grond in de kamer, en dan weet ze dat ik weg ga.

Vanochtend ben ik samen met iemand van Buurtzorg op bezoek geweest bij Mevrouw G., zelfstandig wonend, dementerend, bijna 89 jaar oud. Over 2 weken ga ik samen met haar naar de oogspecialist. Mevrouw heeft helaas haar gehoorapparaten zoek gemaakt, dus behalve dat ze vaak in de war is, verstaat ze je ook de helft van de tijd niet. Mij zo wie zo niet omdat ze me niet kent, want met Barbara van Buurtzorg ging dat gelukkig beter. Ze staat inmiddels ingeschreven voor een verpleeghuis, en tot de opname is Buurtzorg van plan om haar af en toe mee te nemen naar het restaurant van het huis om alvast aan de omgeving daar te wennen. Ik heb aangeboden om mee te gaan, en dan eventueel – als mevrouw dat goed vindt – het op den duur over te nemen. Volgende week dus eerst met mevrouw B naar de oogarts, en dan de week daarop met mevrouw G naar de oogarts 😀

Ook met katjes heb ik het nog steeds héél druk: veel email, veel leuke contacten ook met mensen die vragen stellen, foto’s sturen, verhaaltjes over hun katten vertellen. Al zo’n 7 weken heb ik zelfs via Skype contact met iemand die ik via een forum ken, die 2 katten met fikse gezondheidsproblemen heeft. Via de webcam kan ik beter (en gratis) communiceren en kan ik ook kijken hoe de katten er uitzien en zich gedragen, en dat is heel handig. Best intensief, maar het werkt prima. Ik ben dus al met al wel lekker bezig.

Advertenties
 
2 reacties

Geplaatst door op mei 23, 2012 in Algemeen

 

2 Reacties op “Warm!

 1. Margriet

  mei 29, 2012 at 5:36 pm

  Hee Marga,
  De post wil niet lukken, nog maar een keer proberen. Geniet vsn Coco zolang het kan! Ze ziet er goed uit.
  Ik mail je!
  Liefs
  Margriet

   
  • margali

   mei 29, 2012 at 5:51 pm

   Hey Margriet, ik weet niet wat er fout gegaan is? Heb de spambox gecontroleerd, maar daar zat niets in van jou … Dank voor het compliment namens Coco. Ik wacht je mail af….
   liefs
   marga

    

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: