RSS

Ik wil zon !

05 Mei

Langzamerhand begin ik te balen van de kou, en van het gebrek aan zon. De paar plantjes die ik al aangeschaft had zien er  in ieder geval niet jofel uit. Om mezelf een beetje te verwennen ga ik na het zwemmen af en toe even 12 minuten op de zonnebank dus ik zie er gezond uit. Maar zou zo graag lekker op m’n balkon liggen. Ik heb wel ontdekt dat ik in m’n super-de-luxe tuinstoel opeens niet meer zo heel lang kan zitten. Binnen een uur krijg ik enorme rugpijn, en even heen en weer lopen lost dat niet meer op. Jammer maar helaas. Zal wel bij de algehele aftakeling horen 😀 Toch krijg ik steeds meer complimentjes: dat ik er zo jong uitzie, en zo gezond…. ik doe er ook alles aan om in conditie te blijven. Ben lid geworden van Weight Watchers Online, en dat bevalt goed. Niet al te krampachtig, nét voldoende voor mij om m’n meestal te grote eetlust in bedwang te houden ( hoor mezelf vaak zeggen : dat eet ik niet want dat kost teveel punten).

Met dit dametje gaat het utistekend trouwens.Ze eet nog steeds meestal niet zelf, maar verder is ze knuffelig, speels op z’n tijd, vééleisend en vooral Madame Coco! Ze blijft keurig op gewicht zónder WeightWatchers 😀

M’n vrijwilligerswerk voor Buurtzorg begint opeens een beetje gestalte te krijgen. Ben vorige week met een mevrouw van 90 naar het ziekenhuis geweest. Ze waarschuwde me dat het een hele toer was om uit de taxi te komen, maar ik vertelde haar dat ik mijn moeder van bijna 100 kilo áltijd uit een auto kon krijgen, dus deze mevrouw van 70 kilo zeer zeker. En zo was het ook. Ze wil me nu graag weer mee hebben naar een ander ziekenhuis. En verder ga ik nog met een andere – dementerende – mevrouw mee naar een specialist, maar daar wil ik nog even meer informatie over. Ik weet uit ervaring hoe je soms in een ziekenhuis volkomen verstrikt kunt raken in verkeerde aannames, waardoor bv overbodige of verkeerde onderzoeken etc.gepland worden. En als mevrouw zelf in de war is wordt die kans groter. Al met al ben ik wel happyu met de gang van zaken daar.

En als vanzelf krijgt ook mijn “werk” als klankbord voor mensen met een zieke kat steeds meer gestalte. Via m’n website kreeg ik altijd al regelmatig mailtjes, maar tegenwoordig komen mensen uit allerlei richtingen bij me terecht. Weet niet precies waar dat door komt? In ieder geval niet doordat mensen niet naar een dierenarts gaan en via internet naar een goedkope oplossing zoeken, want daar ga ik uiteraard niet in mee, en dat ben ik ook nog niet tegengekomen. M’n filmpje over spuitvoeren maakt ook e.e.a. los. En ik heb ook gemerkt dat Skype een goed hulpmiddel kan zijn, waardoor ik in staat ben om naar het uiterlijk of het gedrag van een kat te kijken.

Advertenties
 
Een reactie plaatsen

Geplaatst door op mei 5, 2012 in Algemeen

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: