RSS

Fliefd …..

11 Nov

tja dat ben ik inmiddels! en daardoor een beetje stilgevallen, want heb andere dingen aan m’n hoofd 😉  Gisteren kreeg ik van 2 lezers een kort berichtje “hoe gaat het met Joris?” en toen realiseerde ik me dat ik toch wel erg lang afwezig was. Dus een update.

Met Joris gaat het na opnieuw 2 inzinkingen nu weer goed. Ik heb samen met Liesbeth besloten om z’n dosis pijnmedicatie (Metacam) te verhogen. Slecht voor z’n nieren die natuurlijk door de diabetes al gevaar lopen, maar het kan niet anders. Hij heeft soms teveel pijn, gaat dan heel slecht eten en kan nauwelijks nog overeind komen. Da’s zo geen leven, dus meer Metacam, dan is hij weer het heertje, slaakt oorlogskreten na een bezoek aan de kattenbak, en gaat even keihard – voor zijn doen dan – rondrennen uit opluchting als hij z’n behoefte kwijt is. Het ziet er eerlijk gezegd meer uit als een schodderend oud mannetje, maar ach hij heeft zelf niks in de gaten en voelt zich heel wat ….. en heeft tegenwoordig ’s nachts de helft van m’n bed ingepikt.

Met Coco is het een beetje een ander verhaal sinds een paar dagen. Ze begon eergisteren opeens harde brokjes te weigeren. Sinds juni 2009 weten we dat ze FORL heeft dus ik dacht direkt aan haar gebit. Maar ja, liever had ik een keelontsteking gezien. Vanochtend toch maar even naar Joost de dierenarts, binnen mijn dierenartskliniek de gebitsspecialist. Hij zag een rooie vlek op haar gehemelte, links achter naast de laatste kies ongeveer. Zo groot als een halve pinknagel. Verder speekselde ze naar zijn mening wat veel (ze is altijd een kwijlebabbeltje geweest, maar  dan vooral tijdens haar slaap of een knuffelpartij), en er was 1 kiesje een beetje verdacht van FORL. Joost denkt aan een Stomatitis, en dat maakt het voor Coco niet bepaald makkelijker. Heb inmiddels al even met Ellen gebeld over hoe het ook weer met Missy is gegaan vorig jaar, want die had ernstige Stomatitis en moest haar hele gebit inleveren. Gelukkig is het met Coco nog niet zover. Om te beginnen heb ik een kuurtje Stomorgyl meegekregen in de hoop dat we het daarmee kunnen bezweren want ik ben er wel erg vlug bij. Lukt dat niet dan gaat het een ingreep onder narcose worden.

En hoe het verder met mij gaat ? nou, fliefd dus 😉 Inmiddels weten sommige lezers al wie m’n aanbidder is, dus zal ik z’n naam hier maar noemen. Het is Jan, de man die mij van 2006 tot 2009 naar m’n werk in Houten vervoerde. Nadat ik stopte met werken duurde het bijna een jaar voordat ik hem opeens weer nodig had om naar een arbo-arts vervoerd te worden,  en blijkbaar is hij toen opeens verliefd geworden, en belde me naderhand eerst met een flutsmoesje over de faktuur en toen met de vraag of ik een keertje iets leuks wilde doen.  Daarop kwam een complete paniekreaktie van mij want dit was het laatste waar ik op zat te wachten. Maar ja, ik had Jan in die 3 jaar wel leren kennen als een integere man, dus met de nodige waarschuwingen van mijn kant voor te hoog gespannen verwachtingen heb ik toch ja gezegd op z’n vraag. En zo hebben we langzamerhand iets leuks gekregen met elkaar. Nooit gedacht dat ik dit nog een keer aan zou durven, maar ik krijg alle ruimte en het gaat gewoon heel relaxed. Hij heeft helaas heel weinig tijd want werkt zich een slag in de rondte, moet daarnaast zorgen voor een huishouden en z’n 2-ling zoons van 17 die bij hem wonen.  

Mijn eigen dagindeling steekt daarbij af in schril contrast, maar ik ben natuurlijk niet voor niets thuis. Ik ben klaar met m’n behandelingen in het Jan van Breemen-Instituut en kan nu op eigen houtje verder. Dagelijks doe ik ontspanningsoefeningen, en ik ga nog steeds trouw naar zwemmen en fitness. Het effekt van de ontspanningsoefeningen is precies wat ik hoopte: ik ben nu in staat om m’n dosis pijnstillers te halveren. In de praktijk doe ik keurig wat ik tijdens PijnManagement heb geleerd: pijn onder controle houden dmv medicatie, beweging, ontspanningsoefeningen en afleiding (daar zorgt Jan wel voor 😉 )

En nu maar afwachten hoe het met Coco gaat. Ik zal jullie op de hoogte houden.

Advertenties
 
3 reacties

Geplaatst door op november 11, 2010 in Algemeen

 

3 Reacties op “Fliefd …..

 1. Nadine

  november 12, 2010 at 6:04 pm

  Fijn om toch vooral positieve berichten te lezen Marga. Heerlijk dat jij en Joris nog wat meer tijd gegund is.

  En wat ontzettend leuk te lezen dat het met Jan nog beter klikt dan je al dacht! 🙂

  Ik heb heel lang tegen het trekken van het gebit van Tommy opgezien, maar ben achteraf zó blij dat het gebeurd is en wou dat ik er niet zo lang over nagedacht had. 😉 Baily gaat wat gebit betreft zijn broertje achterna. Hij heeft pas geleden weer een complete renovatie gehad. Zware ontstekingen, aantal kiezen getrokken. Dit is de laatst keer, als het weer mis gaat, laat ik zonder gewetensbezwaren bij hem ook alles trekken.
  Ze redden zich zo vreselijke goed zonder gebit, die kiezen en tanden zijn de pijn en talloze kuren ab niet waard…..
  Natuurlijk mooi als het niet nodig is, maar zo wel: je zult zien dat het meevalt voor ze. Het is voor ons erger 😉

  Geniet van de vlinders!
  Liefs Nadine.

   
  • margali

   november 15, 2010 at 8:12 pm

   Hi Nadine, ik weet nog niet of het met Coco de goeie kant opgaat. Met Metacam op heeft ze inderdaad harde brokjes gegeten, maar 3 dagen Metacam waren voorbij en die brokjes hoefde ze meteen niet meer. Ik wacht het maar even af, want de Stomorgyl moet natuurlijk wel kans krijgen. Ik heb het er met de dierenarts al over gehad of we niet beter alles konden trekken, maar hij vindt haar gebit er nog zo prachtig uitzien. Op zich heb ik geen bezwaar tegen het hele gebit trekken. Missy is dat vorig jaar overkomen. Maar ik heb maar zo’n stille hoop dat ik dit oude dametje van ruim 15½ dat kan besparen. Ik geef haar die Orozyme Buccofresh en dat helpt denk ik wel.

   En hoewel het gisteren erg regende waren er volop vlinders hoor 😉 Ik voel me tegenwoordig een erg gelukkig mens. Bedankt dat je reageerde. Ik hoop dat Baily met z´n mooie neusje (ik heb je katjes weer even bewonderd op speedy’s blog)niet al te veel ellende krijgt.

    
   • Nadine

    november 15, 2010 at 10:00 pm

    Gezien haar leeftijd kan ik me voorstellen dat je er niet te snel aan wilt hoor 😉 Tom was natuurlijk nog een jong broekie vergeleken jouw dame en dan ga je veel meer langere termijn denken. 🙂 Op een gegeven moment had hij continue wel iets in zijn lichaam zitten: of convenia of moderin. En ondanks een brandschoon gebit toch gruwelijke onstekingen en woekeringen.
    Ik had de Atopica al in huis liggen, maar ik durfde het niet aan. Dan liever de gok nemen en hopen dat trekken afdoende was.
    (En gelukkig is het dat.)

    Ik wil voor Bail en Gilroy ook met de Orozyme gaan beginnen. Hoor er goede dingen over 🙂 Gekke oude theemuts Lady heeft het niet nodig, die gaat met haar 14,5 jaar als een speer.

    Ah, vlinders in november. Is dat niet precies het juiste moment voor dat beetje warmte 😉 Vind het heerlijk voor je!

    Liefs Nadine.

     

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 
%d bloggers liken dit: