RSS

Idiopathische Ben

15 Sep

Vanochtend hadden we een afspraak bij Liesbeth. Ben moest een verlenging van z’n antibioticumkuur hebben, hij werd gewogen: 150 gram aangekomen!! maar hij ziet er belabberd uit. Mottig, mager. Hartruis is nog steeds te horen. Uit de urinekweek van 2 weken geleden is niets opgekomen. Toch heeft de Conveniakuur hem veel goed gedaan want hij eet voor het eerst sinds lang weer behoorlijk.

Afgelopen weekend heeft Liesbeth op een symposium met een paar (amerikaanse?) internisten gesproken over Ben. Ze kreeg het advies om met een echo de alvleesklier te onderzoeken: er schijnt mogelijk verband te bestaan tussen hypercalcaemie en pancreatitis. Omdat we toch voor een echo gepland stonden, werd aan Rino van der Waarden gevraagd of hij tijd daarvoor had. Eigenlijk niet, maar hij zou het proberen.

Echo van het hart leverde een begin van een heel lichte verdikking van de hartspier op. Was niet echt goed te zien. Absoluut niets om zorg over te hebben. En wat arrhythmia, geen lekkende hartkleppen , alles OK zo te zien. Daarna moest er eerst nog een hond een echo hebben, dus Liesbeth maakte in de tussentijd een ECG vanwege die arrhytmia. Was wel duidelijk te zien, maar was niks om je zorgen over te maken. Geen verklaring dus voor de rare aanvallen/toevallen. Ik zei “da’s dus ook al idiopathisch….”

Toen een tweede echo (want daar was toch tijd voor) van de alvleesklier, en meteen maar van allerlei andere organen. De alvleesklier zag er prima uit, dus zo te zien geen verband met de hypercalcaemie, voor zover je zoiets kunt zeggen. De rechternier was goed – gelukkig want die moet al het werk doen – de linker(schrompel) nier was weinig meer van over, en daar zaten dus wat kleine steentjes in. De milt was erg groot, maar mooi regelmatig, wel met een vlekje, maar dat hoefde ook niks te betekenen. Blaas zat vol met gruis, maar ook dat weten we. Kortom: 2e echo leverde niks op.

Ben heeft het allemaal uitstekend ondergaan. Was heel rustig, maar geinteresseerd in de lichtjes en geluidjes. En hij vond stagiaire Monique heel aardig. Thuisgekomen ging hij flink eten, en zich lekker wassen. En ik was gebroken: ik had de hele ochtend zo half over hem heen gelegen, met m’n armen om hem heen, een soort tent vormend. Dat vindt hij altijd zo lekker veilig.

 
2 reacties

Geplaatst door op september 15, 2008 in Algemeen

 

2 Reacties op “Idiopathische Ben

 1. Nienke

  september 15, 2008 at 9:47 pm

  geen idee dus wat er nou eigenlijk aan den hand is / was, typisch Ben he?
  Gelukkig gaat het nu weer beter met hem en dat is uiteraard het belangrijkst.
  Hopen dat het de komende tijd even zo blijft gaan!
  Ik hoop dat jij een beetje kunt bijkomen nu.
  Groetjes Nienke

   
 2. Nadine

  september 15, 2008 at 10:50 pm

  Hoi Marga,

  Jemig, je weet amper of je hier nou blij mee moet zijn, of niet he? Vreemd manneke heb je toch Marga… 😉

  Maar gelukkig zijn alle rampscenario’s wel uitgesloten, dus wat dat betreft in ieder geval: gelukkig!!!

  Hopelijk heb jij even een paar daagjes om weer wat bij te komen, en blijft Ben voorlopig weer even lekker door eten en komt nog wat grammekes aan!

  Liefs Nadine.

   

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

 
%d bloggers liken dit: